Kuvaus

k, Graham Greene: Inhimillinen tekijä

Maurice Castle on ystävällinen ja vaatimaton yli kuusikymmentävuotias, tekee säntillisesti työtään Englannin Salaisessa Palvelussa ja rakastaa hellästi afrikkalaista vaimoaan Sarahia ja pientä poikapuoltaan Samia. Kun hänen osastollaan paljastuu tietojen vuoto, hän välttyy epäluuloilta luotettavan olemuksensa ansiosta. Epäilykset kohdistuvat hänen alaiseensa Davisiin, joka juo hiukan liikaa ja käsittelee salaisia papereita silmäänpistävän huolettomasti. Castle ei pysty puolustamaan ystäväänsä tämän kulkiessa tuhoaan kohti. Silti hän, ja hän yksin, tietää Davisin olevan syytön.

Samoihin aikoihin Castle saa vihiä Afrikkaan liittyvästä tuhoisasta atomisuunnitelmasta. Sitä hoitelee mies, jota hän vihaa sielussaan – Cornelius Muller, joka heidän yhteisinä Afrikan-vuosinaan oli aiheuttanut Sarahin elämän tragedian. Castle toimii kuten on hiljaisuudessa toiminut ennenkin; hän kavaltaa suunnitelman venäläisille. Jo sen tehdessään hän aavistaa joutuvansa eroamaan rakkaistaan ja pakenemaan yli rajojen – kohti maattomuutta, tarkoituksettomuutta, pysyvää epävarmuutta.

Greenen mestarillinen kaksoisagentin muotokuva kasvaa ihmisen tekojen ja tarkoitusten monisyisyydestä. Se muistuttaa miten mahtavia voimia vihan ja koston ohella ovat rakkaus ja kiitollisuus; se nostaa esiin elämän ironian, pettymysten väistämättömyyden. Tämä syvän inhimillinen agenttiromaani on ”parhainta mitä Greene on koskaan kirjoittanut, kiinteä, ironinen, nykyelämä purevasti huomioiva, hauska, järkyttävä ja ennen kaikkea myötätuntoinen.” (The Obserfer)

The Human Factor / Graham Greene. 1978
suom. Eila Pennanen
WSOY, Juva, 1978 (1. painos ilmestyi Tammelta 1978)
261 s. ; 21 cm
ISBN: 951-643-126-7 (sid.)

Suuri Suomalainen Kirjakerhon julkaisema kirja

vakoiluromaani - jännitys

Siisti ja hyväkuntoinen kovakantinen kirja. Ei merkintöjä tai taittuneita sivuja. Päällyspapereissa kulumaa. Kirjan selkämys on vino.

Painoa 356 grammaa. Mahdollinen postitus halvimmillaan hyvin suojattuna isossa Helposti-kuoressa.

POSTIKULUT, NOUTO, YM.
Postitus enintään todellisten postikulujen suuruisena. Toimituskuluina on ilmoitettu kohteen halvin mahdollinen postitushinta, vaikka tämä ei ole esimerkiksi postikorttien kohdalla aina suositeltavin vaihtoehto joko olemattoman tai täysin puuttuvan suojauksen vuoksi.

Huutoja voi kerätä yhteen isommaksi kirje- / pakettilähetykseksi, jolloin postitus saattaa tulla halvemmaksi. Lisätietoja Postin hinnat-sivulla.
Ostaja maksaa huudon lisäksi mahdolliset postikulut etukäteen tililleni tai rahat käteen noudettaessa.

Yritän postittaa huudot mahdollisimman hyvin suojattuina parin kolmen (2-3) päivän kuluessa nähtyäni maksusuorituksen tililläni.
SENDING ABROAD / OVERSEAS
Sending abroad / overseas under current Finnish postal rates
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 64 vrk 5 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,60 € Sulkeutuu 64 vrk 5 h 35 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.