Kuvaus

Seurahistoriikki

Monien lajien mestarit.

"Tampereen "Kilpurit" tai Kilpa-Veljet eli Koovee on perustamisvuodestaan 1929 lähtien vähitellen noussut Suomen suurimpien yleisseurojen joukkoon. Työläistaustaisesta TUL:n seurasta on  aikojen kuluessa tullut yksi suurimmista SVUL:n seuroista. Monessa lajissa on saavutettu sinettiseuran asema, ja Kooveessa liikkuu vuosittain kilpaurheilu- tai harrastusmielessä tuhansia pirkanmaalaisia pikkulapsia veteraani-ikäisiin.

Tämän kirjan tarkoitus on valottaa, kuinka Koovee on kehittynyt 1920-luvun lopun ankeahkoista alkuajoista ja päätynyt valtakunnalliseksi suurseuraksi. Kooveen menestystarinan on mahdollistanut ruohonjuuritason pyyteetön talkootyö seuran hyväksi. Kooveen on ollut kaikkina aikoina helppo nojata lajien ja niissä toimivien tekijöiden laajaan  rntamaan. Seuran johto on aina ollut "sopivan hullu ja ennakkoluuloton", mikä on mahdollistanut isojenkin hankkeiden onnistumisen. Koovee ei ole koskaan pitäytynyt vanhoissa toimintatavoissa, mikä antaa olettaa, että seura voi katsoa tulevaisuuteen varsin valoisalla mielellä.

Kirja tarjoaa sekä uutta että korjattua faktatietoa, jonka myötä Koovee ja Tampereen urheiluhistoria yleensäkin voitaneen nähdä uudesta näkökulmaasta. Tuota näkökulmaa muovaavat tuoreeksi kirjoittamisaika ja vallitsevat olosuhteet, ja sen esille tuonnin tulee olla osa jokaisen historiaan liittyvän kirjan tavoitetta."

2005. 435 sivua. Sidottu.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 99 vrk 6 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 99 vrk 6 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.