Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!
 

 

1. Jukka Wuolio: PALLOPELIT 1: PELKISTETYT SÄÄNNÖT JA PELIEN OHJAUS. 1969 WSOY Urheiluoppaita 5 (toinen painos). 159-sivuinen nidottu kirja (17,5 x 16,5 cm), ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Pallopelit 1: Pelkistetyt säännöt ja pelien ohjaus (1969) on voimistelunopettaja Jukka Wuolion laatima joukkuepelien opas, käsi-, kori-, jalka-, pesä- ja salamapallon, jääkiekon ja jääpallon pelkistetyt säännöt ja pelien ohjaus.

 

1. Jukka Wuolio: PALLOPELIT 2: PELKISTETYT SÄÄNNÖT JA PELIEN OHJAUS. 1969 WSOY Urheiluoppaita 10 (toinen painos). 164-sivuinen nidottu kirja (17,5 x 16,5 cm), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Pallopelit 2: Pelkistetyt säännöt ja pelien ohjaus (1969) on voimistelunopettaja Jukka Wuolion laatima peliopas, 14 yksilöpallopelin tarkat säännöt ja perusteellinen yleiskuvaus: keilailu, bowls, curling, kyykkä, golf, pienoisgolf, biljardi, kroketti, tennis, pöytätennis, paddle-tennis, sulkapallo, indiaca, squash.

 

3. Jukka Wuolio: PALLOPELIT 3: PALLOLEIKKEJÄ, HARJOITUKSIA JA VIITEPELEJÄ. Esipuheen kirjoittanut Kalevi Heinilä. Kuvittanut Olavi Särkkä. 1973 WSOY Urheiluoppaita 12 (toinen painos). 95-sivuinen nidottu kirja (17,5 x 16,5 cm), kannet muovitettu, laitoskirjaston leimat, ehjä ja siisti, ei lukijan merkintöjä.

Pallopelit 3: Palloleikkejä, harjoituksia ja viitepelejä (1970) on tunnetun ja tunnustetun palloilun asiantuntijan lehtori Jukka Wuolion laatima teos, joka esittelee pallopelejä, harjoituksia ja viitepelejä, joiden pohjana on seitsemän suosittua joukkuepallopeliä: jalkapallo, pesäpallo, salamapallo, jääkiekko, koripallo, käsipallo ja lentopallo. Opas tarjoaa liikunnanopettajille ja ohjaajille uusia ideoita ja virikkeitä, rohkaisee sovinnaisesta poikkeaviin kokeiluihin, rikastuttaa koululiikunnan muotoja. Uudenlaiseen liikunnankasvatukseen tähtäävät palloleikit soveltuvat erinomaisesti myös pelitaidon kehittämiseen ja valmennukseen.

 

4. Jukka Wuolio: PALLOPELIT 5: PALLOLEIKEILLÃ TAITAVAKSI. Piirrokset Kristina Wuolio. 1978 WSOY Urheiluoppaita 21. 89-sivuinen nidottu kirja (17,5 x 16,5 cm), kannet muovitettu, laitoskirjaston leimat, täysin ehjä ja siisti, ei lukijan merkintöjä.

Pallopelit 5: Palloleikeillä taitavaksi (1975) on tunnetun ja tunnustetun palloilun asiantuntijan lehtori Jukka Wuolion viides Pallopelit-sarjan teos. Koulun liikunnanopetuksen tavoitteena on kestävän liikuntaharrastuksen herättäminen ja sellaisten liikuntavalmiuksen antaminen, jotka mahdollistavat liikunnan harjoittamisen ja jopa uusien liikuntamuotojen oppimisen kypsässäkin iässä. Kaikki liikuntamuodot, pallopelit mukaan lukien, perustuvat yksinkertaisiin motorisiin perusliiketehtäviin. Koska koululiikunnan tuntimäärää on viime vuosina peruskoulun myötä huolestuttavasti vähennetty, on entistäkin tärkeämpää käyttää nämä vähäiset tunnit nimenomaan peruskoulun ensimmäisinä vuosina näiden motoristen aakkosten oppimiseen. Erilaisten lapsenomaisten palloleikkien avulla opitaan palloilun perusliiketehtävät huomaamatta, minkä jälkeen on helppoa, kiitollista ja aikaa säästävää soveltaa näin opittuja taitoja erilaisissa pallopeleissä. Tehokkaan opetuksen edellytyksenä on, että opettaja tuntee perusliiketehtävät, niiden perusluonteen, käyttötarkoituksen ja ydinkohdat. Nämä selvitykset lukija löytää kirjasta yksinkertaisessa muodossa ja kuitenkin vaativaakin asian harrastajaa tyydyttävänä, varsinkin kun kuvaukseen liittyy runsas piirroskuvitus.

Jukka Wuolio (s. 1927 Tampere - 2001 Jyväskylä) pelasi jääkiekkoa vuodesta 1944 Tampereen Ilveksen joukkueessa ollen mukana voittamassa viisi SM-kultaa. Vuoteen 1956 jatkuneella peliurallaan niin MM-kisoihin kuin olympia-joukkueeseenkin yltänyt Wuolio opiskeli voimistelunopettajaksi ja eteni akateemisella urallaan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan lehtoriksi. Jukka Wuolio kirjoitti ensimmäisen suomalaisen jääkiekko-oppaan Jääkiekko (1950) sekä viisi Pallopelit-kirjaa: Pallopelit 1: Pelkistetyt säännöt ja pelien ohjaus (1967; koripallo, käsipallo, lentopallo, jalkapallo, pesäpallo, salamapallo, jääpallo), Pallopelit 2: Pelkistetyt säännöt ja pelien ohjaus (1969; keilailu, bowls, curling, kyykkä, golf, pienoisgolf, biljardi, kroketti, tennis, paddletennis, pöytätennis, sulkapallo, indiaca, squash), Pallopelit 3: Palloleikkejä, harjoituksia ja viitepelejä (1970), Pallopelit 4: Harjoitusmuotoja ja -muodostelmia (1973) ja Pallopelit 5; Palloleikeillä taitavaksi (1978), jotka ilmestyivät myös yhtenä teoksena Pallopelit (1984).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 62 vrk 20 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 62 vrk 20 h 53 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.