Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!


1. Jorma Kurvinen: SUSIKOIRA ROI. 2005 Otava, Seven-pokkari (nidotun laitoksen toinen painos). 143-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Susikoira Roi (1976) on ensimmäinen kaikkien suomalaisten koirasankareiden esikuvasta kertova kirja. Kaksitoistavuotias Tomi pelastaa haavoittuneen susikoiran ja antaa sille nimeksi Roi. Tornitalon poikien käsistä pelastetun koiran omistajaa ei löydy, ja niin Roi jää Tomin huostaan. Roilla tuntuu kuitenkin olevan salaperäisiä vihamiehiä: koiran yli yritetään ajaa autolla ja Tomin perhettä varjostetaan ja uhkaillaan. Kun naapurin kolmivuotias Satu katoaa, Tomi oivaltaa vihollisen tavoitelleenkin tyttöä ja koiran olleen tiellä. Ryöstäjää jäljittäessään Tomi ja Roi joutuvat huimaan taka-ajoon läpi rämeikköisen metsän. Rikos selviää, mutta ei sentään ilman poliisin apua. Eikä pojan ja koiran urotyö jää palkitsematta.

Susikoira Roista ilmestyi 20 kirjaa, ensimmäinen, Susikoira Roi 1976 ja viimeinen, Susikoira Roi ja Karkulainen 2002. Kaksi ensimmäistä kirjaa, Susikoira Roi (1976) ja Susikoira Roi ja seikkailu saaristossa (1977), kuvattiin samannimisiksi televisiosarjoiksi (1987 ja 1988, ohj. Raimo O. Niemi), joissa pääosaa Tomia esitti Paavo Westerberg, ja Roin roolissa nähtiin poliisikoira Jami.

 

2. Jorma Kurvinen: ROLF, SAARISTOKOIRA. 1990 Otava. 182-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rolf, saaristokoira (1990) -kirjassaan Jorma Kurvinen jatkaa jännittävien, tositapahtumiin pohjautuvien koirakohtaloiden sarjaa. Uudessa seikkailussa sankariksi nousee skotlanninpaimenkoira Rolf. Saarelaiset tunsivat kyllä johtaja Viitalan hyvinhoidetun Rolfin; olihan se viettänyt kaiket kesät isäntänsä seurana saaressa. Mutta kun takkuinen ja nälkiintynyt collie ilmestyy lauttarantaan keskellä paukkuvia pakkasia, sitä on vaikea tunnistaa samaksi koiraksi. Monta urotekoa Rolfin onkin tehtävä, ennen kuin se on lunastanut paikkansa epäluuloisten saarelaisten sydämissä. Näyttelyvaliona siltä on totuttu odottamaan enemmän palkintoja ulkomuodosta kuin rohkeudesta, mutta myrskyn eristämässä saaristossa se osoittaaa uskomatatonta neuvokkuutta ja urheutta.

 

Jorma Kurvinen (1931 Oulu –2002 Oulu) tunnetaan erityisesti sotakirjoistaan sekä Susikoira Roi -nuortenkirjoistaan. Jorma Kurvinen toimi opettajana Marraskoskella Rovaniemen lähistöllä sekä lehtialalla mm. toimittajana Outsider-lehdessä ja Nyyrikissä, päätoimittajana Uusi Oulu -lehdessä, jonka toinen omistaja hän myös oli, ja julkaisujohtajana Kolmiokirjassa. Hän jäi päätoimiseksi kirjailijaksi 1978. Hänen esikoisromaaninsa on Anna – kartanon opettajatar (1958). Jorma Kurvisen 23:sta sotaromaanista ensimmäinen on Emme tienneet kun läksimme silloin… (1979) ja viimeinen Salainen käsky (2001). Ensimmäisen kirjallisuuspalkintonsa Kurvinen sai nuortenromaanista Kolmas palo (1964); hän on saanut mm. Valtion kirjallisuuspalkinnon 1978, 1982 ja 1988 ja lastenkulttuurin valtionpalkinnon 2001. Jorma Kurvisen tuotanto käsittää sota- ja nuortenromaanien lisäksi tietokirjallisuutta mm. uskonnon ja urheilun alalta. Kurvisen sotaromaaneille on tyypillistä sodanvastaisuus. Myös nuorten kirjoissa korostuu eettinen näkemys, samoin kuin ihmisen ja luonnon suhde. Jorma Kurvinen kirjoitti useita viihderomaaneja mm. salanimellä Elsa Anttila. Teoksia on kiitetty naisten keskinäisen solidaarisuuden kuvauksista. Nuortenkirjoissaan Kurvinen korosti perinteisten arvojen kuten toverihengen ja rehellisyyden tärkeyttä ja nosti keskusteluun ajankohtaisia yhteiskunnallisia aiheita, mm. koulukiusaamisen. Myös urheilulla oli tärkeä sija Kurvisen nuortenkirjoissa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 18 vrk 1 h 15 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 18 vrk 1 h 15 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.