Kuvaus

Pär-Arne Jigenius: Segling i förbjudna farvatten

  • Tre Böcker förlag, 2013; inbunden bok, 115 sidor, svartvita bilder
  • Använd bok i gott skick
  • PRIS: 8,50 euro + 4,50 euro frakt som brev inom övriga Finland och Åland = 13 euro
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Efter den tyska ockupationen av Danmark och Norge våren 1940 förvandlades Skagerrak och Kattegatt till ett tyskt innanhav. Minspärren mellan Skagen och Kristiansand gjorde att vattnen utanför den svenska västkusten behärskades av det nazistiska Tyskland.

Men det fanns djärva sjöfarare som bröt mot den tyska blockaden. En var bohusläningen Ernst Bremer, en känd och beundrad "smugglarkung" som väster om spärren sökte bättre fiskevatten, men i Storbritannien internerades misstänkt för spioneri.
En annan var George Binney, i brittisk press kallad "utbrytarkungen" för sina dödsföraktande sjötransporter av svenskt stål och kullager, som britterna var i desperat behov av.

Pär-Arne Jigenius berättar i Segling i förbjudna farvatten om två äventyrare av helt skilda slag, men med ett karaktärsdrag gemensamt: de kunde få en besättning att gå genom eld och vatten - och de tog själva samma risker som sjömännen.

sökord: Sverige historia andra världkriget toinen maailmansota smuggling Nazityskland marinhistoria minor

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 97 vrk 21 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8,50 € Sulkeutuu 97 vrk 21 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.