Kuvaus

Jari Tervo: Troikka

  • WSOY, 4. painos, 2008: kovakantinen kirja, kansipaperit, 409 sivua
  • Käytetty kirja mutta erittäin hyväkuntoinen, lähes uuden näköinen
  • HINTA: 3 euroa + toimituskulut 7 euroa = 10 euroa (HUOMIO: Samaa pakettiin mahtuu yhteisillä toimituskuluilla vielä muitakin saman myyjän kirjoja. katso esim. suomen historia - Haku - Huuto.net tai jännitys - Haku - Huuto.net)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Sen mahtilahtarin, sen Mannerheimin mä vielä kolaan.

Laajassa historiallisessa romaanissa Pietariin paenneet punaiset palaavat Suomeen, tehtävänään sytyttää uudelleen vallankumouksen soihtu.

Punainen Tampere murtuu huhtikuussa 1918. Eljas Rossi, Juliska Viskari ja Herman Hevoskoski pakenevat Pietariin. Uusi elämä, pelkkä hengissä selviäminen kansalaissodan hurjistamalla Venäjällä vaatii pakolaisilta kohtuuttomia. Keväällä 1920 he palaavat Suomeen. On tullut aika sytyttää vallankumouksen soihtu uudestaan...

Keskeiseksi henkilöksi nousee myös kenraali Mannerheim, josta Tervo kirjoittaa sympaattisen ja inhimillisen hahmon. Toinen aito historiallinen avainhenkilö on Pietariin paennut punakomentaja Eino Rahja.

Kirja sisältää vain harvojen tiedossa olleen tosiasian, että punaiset yrittivät murhata Mannerheimin Tampereen vapautuksen paraatissa v. 1920. Ampumaetäisyydelle päässyt salamurhaaja ei kuitenkaan laukaissut ladattua Coltia. Tästä epäröinnistä Tervo lähti kuvittelemaan romaaniaan. Hänen tulkintansa on, että Rahja oli Pietarissa pannut alulle Mannerheimin salamurhahankkeen.

Troikka on Tervon romaaneista inhimillisin. Koskettavasti hän kirjoittaa pakolaisista, lapsista ja muista virallisesta historiasta syrjään jääneistä. Tarina kasvaa jänteväksi puheenvuoroksi väkivaltaa vastaan.

hakusanat: jännitys historialliset romaanit punaiset kommunismi kosto kapina Marsalkka Mannerheim salamurhaajat 1920 Tampere 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 96 vrk 19 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 96 vrk 19 h 19 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.