Kuvaus

Hyväkuntoinen ( K3 ) sidos , ei kansipapereita, 320 sivua , kuvittanut Aleksander Lindeberg , kirjan on omistanut joku Syvärin taistelija ( kuva )

Nimeke:Jännittävin sotaelämykseni : Syvärin miehet kertovat / [kuvittanut: A. Lindeberg ; toimittaneet: Yrjö Jylhä, Päivö Oksala, Olavi Paavolainen].  - toimittajat kaikki TK- miehiä , samoin taiteilija ; Suomen sotapropagandasotureita

Toimittajat olivat jo jonkinmoisia kirjailijoita , Lindeberg tuli myöhemmin maailmankuuluksi  lastenkirjojen kuvittajana

Pätkä linkistä http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/jatkosodan-aikainen-sotakertomuskokoelma :

"  Tämä kirjoituskokoelma on syntynyt kilpailun tuloksena. Esipuheen ovat kirjoittaneet palkintoraadissa istuneet Yrjö Jylhä, Päivö Oksala ja Olavi Paavolainen, jotka ovat valinneet tähän kirjaan kilpailuun tulleista noin 200 kertomuksesta parhaimmiksi katsottuja.

Julkaistuissa kertomuksissa on mainittu kirjoittajan nimen lisäksi hänen sotilasarvonsa ja kertojia riittää rivimiehistä luutnantteihin. Lukuisissa kertomuksissa on huippukohta esitetty myös maineikkaan tk-piirtäjä Aleksander Lindebergin kuvaamana.

Tyylilajeja on yhtä monenlaisia kuin on kertojiakin. Surumielisemmästä päästä on alikersantti Harry Gayerin kirjoitus "Taistelu Lunkulansaaresta", jossa sodan ankara realismi  tulee läpi. Suur-Suomi-hehkutusta sen sijaan on luutnantti Eero Lehtisen kirjoitus "Suvilahteen".

Kertomus "Ryssän selustassa" ei ole Jussi Kukkosen saman nimisen romaanin kanssa millään tavoin samankaltainen. Kirjan kertomuksen on laatinut sotamies Onni E. Hupli, joka kertoo mystisestä kokemuksestaan taistelukentällä.

Yksi hurjimmista selostuksista on sotamies Reino Rämäsen kirjoitus "Jännittävin juoksuni", jossa otsikolle on vastinetta runsain mitoin. Rämänen kiittelee korkeimman varjelusta siitä, että selvisi juoksustaan vihollistulen alla.

Luutnantti K. Karjalainen kertomuksensa "Mäkriää valtaamassa" aluksi latistaa odotukset tekemällä ensin jonkinlaisen ansioluettelon omista saavutuksistaan - oli osallistunut mm. Espanjan sisällissotaan ja "Etelä-Amerikan kahakoihin" ja ollut Saksan itärintamalla yliluutnanttina. Mennyt aikamuoto vaihtuu välillä preesensiin, mutta lopussa tyyli muuttuukin tragediaksi. Karjalainen kertoo omasta haavoittumisestaan ja omistaa kertomuksensa alikersantilleen, joka kaatui haavoittuneen Karjalaisen paarien viereen. "

 

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

  • Nimeke:Jännittävin sotaelämykseni : Syvärin miehet kertovat / [kuvittanut: A. Lindeberg ; toimittaneet: Yrjö Jylhä, Päivö Oksala, Olavi Paavolainen].
  • Kieli:suomi
  • Julkaistu:Porvoo : WSOY, 1942
  • Painettu/Valmistettu:(Porvoo : Werner Söderström Osakeyhtiön kirjapaino)
  • Ulkoasu:320 sivua : kuvitettu ; 22 cm
  • UDK-luokitus:355/359
  • Muu(t) tekijä(t):Lindeberg, Aleksander.
    Jylhä, Yrjö.
    Oksala, Päivö.
    Paavolainen, Olavi.
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 70 vrk 9 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

35 € Sulkeutuu 70 vrk 9 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.