Kuvaus

Myyn kuvassa olevan taideteoksen ja julman kokoisen puukon yhdistelmän, jonka on kaivertanut ammattikaivertaja Roman Petrov. Petrov tunnetaan erityisesti mammutti- ja jääkaiverruksistaan. Hän myös opettaa Jakutian taideinstituutissa ja valmistaa komeita, ainutlaatuisia puukkojakin joista tämä on yksi. Hän valmistaa kutakin puukkoa vain yhden kappaleen, joten tämä on täysin ainutlaatuinen kappale. Petrovin töitä voi ihailla mm Metropolitan-museossa, Smithsonianissa ja Eremitaasin kokoelmissa eli hän ei ole ihan mikä tahansa harrastelija.

Tämä työ on nimeltään Jakutian puukko ja se on hankittu Imatralla pidetystä näyttelystä muutama vuosi sitten. Puukon nimi juontuu paitsi työn alkuperästä (tekijä on jakuutti) myös siitä, että jakutialaisissa puukoissa toinen puoli terää on sileä ja toinen rosoinen, jotta sillä on helpompi leikata umpijäistä lihaa tai kalaa.

Hintaan sisältyy puinen teline ja jouhista, nahasta ja parkitusta kalannahasta valmistettu tuppi. Puukon pituus on tupitettuna noin 38cm ja ilman tuppea mitattuna noin 33.5cm. Tupen pituus on noin 27cm. Itse kahva on kaiverrettu sarvesta sen luonnollisia muotoja myötäillen kuten kuvista näkyy. Kahva esittää kiväärin kanssa valmiina olevaa metsästäjää karvakaulustakissa. Työn mukaan tulee kuvallinen aitoustodistus. Puukko on luonnollisesti ollut vain näyttelyesineenä hyllyssä eli ei käyttöpuukkona. Puukon kunto on sen mukainen eli sanoisin uutta vastaavaksi.

Tämä puukko olisi taatusti hieno ja huomiota herättävä helmi mihin hyvänsä laadukkaaseen puukkokokoelmaan.

Ei loukkaavia huutokauppakeisaritarjouksia, kiitos.

Hakusanat:
Puukko, veitsi, erikoispuukko, erikoisveitsi, taidepuukko, hirvi, sarvi, hirvensarvi, käsityö, käsityötä, kaiverrus, ampuja, ase, kivääri, haulikko, metsästäjä, hiiliteräs

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 17 h 56 min 45 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 200 € Sulkeutuu 17 h 56 min 45 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.