Kuvaus

Jack London: Varg-Larsen

  • Bokfrämjandet, 1970; inbunden, 256 sidor, svartvita tecknade illustrationer och ett författarporträtt
  • Små skador upptill och nertill i ryggen, som är stödd med en bit självhäftande bokplast. Även andra små skavanker på pärmens yta. Inuti i gott skick, men ett vikt hörn och lite slitage som spår av raderat ägarnamn i bokens början.
  • PRIS: 0,50 euro + frakt 4,50 EURO som brev inom Finland och Åland = 5,00
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Klassisk äventyrsroman.

Boken handlar om Humphrey van Weyden som efter en förlisning med ett ångfartyg plockas upp av sälskonaren Ghost, som är på väg mot Japan. Han ber om att få bli satt iland i närmasta hamn, men kaptenen Varg-Larsen är på dåligt humör och behöver en större besättning. Därför får Hump, som han kommer att kallas, och som aldrig tidigare har gjort kroppsarbete, stanna på fartyget som skeppspojke. Miljön ombord är hård och rå, men ingen vågar sticka upp mot den grymme, omänskligt starka kaptenen som för befälet.

Hump får prova på livet till havs och det blir en total omvändning mot hans stillsamma liv som författare och arvtagare. Allt eftersom lär han sig dock mer och mer och kommer även allt närmare Varg-Larsen, som även är mycket intelligent. De kan sitta i kajutan och diskutera livets mening och andra svåra filosofiska problem flera dagar i rad...

Utdrag ur boken:
 Det har gått upp för mig, att det är onaturligt och osunt för män att vara alldeles borta från kvinnor och dra omkring i världen för sig själva. Råhet och brutalitet måste bli följden.

sökord: äventyr äventyrsromaner sjöäventyr sjäromaner livet till sjöss psykologi filosofi mord skeppsbrott spänning historia mord klassiker

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 111 vrk 17 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

0,50 € Sulkeutuu 111 vrk 17 h 11 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.