Kuvaus

Kovakantinen kansipaperilla (takakannen ylälaidassa korjattu repeämä)
233 sivua

J-H. Rosny vanh.: Sota tulesta
Otava 1985
Ranskankielinen alkuteos: La Guerre du Feu (1909)

Kiehtova matka kaukaiseen esihistoriaan, aikaan jolloin ihminen ei vielä ollut maailman herra, vaan laji muiden lajien joukossa, jolloin elämä oli taistelua olemassaolosta ja jokainen eläin ja ihmisheimo toisensa luonnollinen vihollinen.

”Synkimpinä aikoina se oli tarjonnut Oulhamreille mahdollisuuden elää. Sateilta, myrskyiltä ja tulvilta suojattuna se oli kulkenut virtojen poikki ja soiden halki… Sen mahtavat kasvot olivat karkottaneet mustan leijonan ja keltaisen leijonan, luolakarhun ja harmaakarhun, mammutin, tiikerin ja leopardin, ja sen punaiset hampaat olivat suojelleet ihmistä avaralta maailmalta. Sen läheisyydessä asusti kaikki ilo… Se oli Isä, Vartija ja Pelastaja, mutta kun se karkasi häkistään ja ahmi puita, se oli hurjempi ja hirveämpi kuin mammutit.”

Se oli tuli. Elävistä olennoista kaikkein kauhein ja suloisin, heimojen elämän perusta, jota vaalittiin ja josta taisteltiin.

Tarina alkaa Oulhamrien-heimon onnettomuudesta: heidän tulihäkkinsä tuhoutuvat taistelussa ja ilman tulta koko heimon elämä taantuisi. Nuori, voimakas Naoh – seuranaan Nam ja Gaw – lähtee hakemaan tulta. Matka on pitkä ja taistelujen täyttämä. Mutta se myös opettaa Naohia. He kohtaavat tarumaisia jättiläiseläimiä, mammutteja, alkuhärkiä, luolaleijonia, tiikereitä, harmaakarhuja. Ja muinaisia heimoja: Ihmissyöjiä, Punaisia kääpiöitä, Sinikarvaisia ihmispetoja…

Sota tulesta tuo elävänä ja jännittävänä eteemme sen elämän kukoistusajan, jonka voimaa ja rajuutta on vaikea kuvitella, ihmiskunnan aamuhämärän, jolloin ensimmäinenkin kivipiirros vielä odotti tekijäänsä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 85 vrk 20 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 85 vrk 20 h 25 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.