Kuvaus

Irina Krohn: TOTTELEMATTA PARAS. 2001 WSOY. 279-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, uuden veroisessa kunnossa, ehjä kansipaperi (yläkulmassa aavistus tarran jälkeä; ks. kuva), ei merkintöjä.

Irina Krohn (s. 1962 Helsinki) – ihminen, taiteilija ja äiti – on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri. Hän on työskennellyt teatteriohjaajana ja kolumnistina, Vihreän Liiton kansan-edustajana 1995–2006 ja Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtajana vuodesta 2006, lisäksi hän on ollut tai on useissa luottamustehtävissä, mm. Helsingin kaupunginvaltuustossa ja –hallituksessa sekä Suomen elokuvasäätiön tuotantotukilautakunnassa. Krohn on tuttu useista televisio-ohjelmista (mm. Levyraati, Uutisvuoto). Krohn on julkaissut pari näytelmää, kolumneja lehdissä sekä kirjoitus- ja kolumnikokoelman Tottelematta paras (2001).

Tottelematta paras (2001) –teos on kokoelma Irina Krohnin kolumneja ja artikkeleita hänen kansanedustaja-kaudeltaan alkaen vuodesta 1995. Tuoreimmat kirjoitukset ovat keväältä 2001. Kirjoitukset on aikaisemmin julkaistu Me Naisissa, Ylioppilaslehdessä, Uutislehti 100:ssa, Metrossa, Vihreässä Langassa tai Suomen Kuvalehdessä. Krohnin kirjoitukset pohtivat ruumiillisuutta, eettisiä valintoja ja vallankäyttöä muhevin ajatuksin ja vikkelin assosiaatioin, jotka avaavat uusia katselukulmia maailmaan. Krohn puolustaa henkeen ja vereen elämän suuria iloja: viiden aistin välittämien elämysten ja eettisen pohdiskelun iloa. Ihmisen liha on pehmeää ja haavoittuvaa, mutta pehmeyden hyväksyminen on nyky-yhteiskunnalle kova paikka: vallanpitäjät yrittävät panssaroida itsensä sitä vastaan, sillä lihallisuus tuottaa eritteitä ja ongelmia ja muistuttaa kiusallisesti kuolevaisuudesta.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 99 vrk 22 h 32 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 99 vrk 22 h 32 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.