Kuvaus

HYVÄN KÄYTÖKSEN OPAS. Toimittanut Suomen Kansan Ryhtiliike. Kuvittanut Raimo Huttunen. 1980 Otava, Käyttötieto (kymmenes painos). 104-sivuinen nidottu kirja (19 x 11,5 cm), lukematon, ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä.

Hyvän käytöksen opas (10. p. 1980) -kirjassa selvitellään hauskasti ja elävästi, millaisia ovat esikuvalliset käyttäytymis-tavat niissä monissa erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä, joissa tavallinen kansalainen nykyaikaisessa demokraattisessa yhteiskunnassa elää ja toimii. Hyvän käytöksen opas julkaistiin ensimmäisen kerran 1952. Kirjan seitsemännen painoksen asiantunteva toimituskunta on muokannut perusteellisesti nykyisiä oloja ja käsityksiä vastaavaksi. Kirjan pääotsikot: Perussääntö, Tervehtiminen, Esittely, Sinuttelu, Pukeutuminen, Pöytätavat, Keskusteleminen, puheet, Kohteliaisuus ja huomaavaisuus, Kiittäminen ja anteeksipyyntö, Seuraelämän merkkikieltä, Tupakoiminen, Alkoholikysymys, Puhelin, Kotikulttuuria, Naapuruus, Liputtaminen, Kadulla, Liikkuminen ovissa, portaissa, hississä, raitiovaunuissa ja autoissa, Miten käyttäydytään myymälässä ja jonossa, Huvittelukulttuuria, Retkeily- ja urheilutapoja, Miten matkoilla, Suhtautuminen ulkomaalaisiin, Liikenne – kypsyneisyyden koe, Työpaikkakulttuuria, Käyttäytyminen uskonnollisissa tilaisuuksissa.

Tyhjentävän monipuolinen käyttäytymistapojen ohjekirja, jollaista kaikki olemme kipeästi kaivanneet, vaikka emme ole kehdanneet sanoa.” – Uusi Suomi

Kirja on hyvä ja hyödyllinen opas kaikille niille, jotka haluavat edes yrittää käyttäytyä hyvien tapojen mukaisesti. Ja mikä parasta, kirjassa on kiitettävän lyhyitä ja selviä lauseita, ja asiallinen sanottava, mitä on saatu joukkoon mahtumaan paljon kirjan suppeasta koosta huolimatta, on monipuolinen.” – Helsingin Sanomat

Suomen kansan ryhtiliike oli Helsingissä 1949 perustettu yhdistys. Sen edeltäjä oli vuonna 1945 perustettu Kansalaisryhti ry. Yhdistyksen tarkoitus oli kohentaa suomalaista tapakulttuuria. Se harjoitti julkaisu-, tutkimus- ja elokuvatoimintaa ja järjesti esitelmätilaisuuksia. Vuonna 1963 sillä oli 27 jäsenyhdistystä. Yhdistys valvoi juomatapoja, ja sen toimintaa rahoitti Oy Alkoholiliike Ab. Yhdistys järjesti vuodesta 1952 alkaen paikkakuntien välisiä viihtyisyys-, siisteys- ja käytöskilpailuja. Kilpailut järjestettiin niin, että eri paikkakunnille lähetettiin tarkkailijoita testaamaan ja seuraamaan erityisesti palvelualoilla toimivien käyttäytymistä. Myös yleistä siisteyttä ja asukkaiden rehellisyyttä tarkkailtiin. Joensuun kaupungintalon puistossa on Uno Aron (1899–1963) vuonna 1957 tekemä patsas, jonka Ryhtiliike lahjoitti Joensuulle sen jälkeen, kun kaupunki oli voittanut valtakunnallisen käytöskilpailun kolmannen kerran vuonna 1957. Myöhemmin yhdistyksen tehtäviä ovat jatkaneet Tapakasvatus ry. 1975–1993 ja Terveys – Hälsan vuodesta 1991.


 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 93 vrk 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 93 vrk 48 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.