Kuvaus

Tsaarin taistelumaalareiden viimeisenä johtajana tunnetun suomalaissyntyisen taidemaalari Hugo Backmanssonin (1860-1953) signeerattu piirustus, joka saattaa kuvata miekkailua!

Poikkeuksellisen hyvä piirtäjä!

Ja kiinnostava aihe Backmanssonin taustan tietäen. Hän oli tosiaan tsaarin taistelumaalareiden viimeinen johtaja ennen vallankumousta. Jonkinlainen vartalotutkielma, jossa tutkinut käden liikettä ja vartalon liikkumista sen mukana. Tätä varmasti tarvittiin sotakuvauksia tehdessä.

Backmansson oli seikkailija, taidemaalari, upseeri ja taistelumaalareiden koulutuksen Venäjällä saanut taiteilija, jonka teokset ovat viime vuosina herättäneet yhä suurempaa kiinnostusta ja niitä onkin nähty näyttelyissä kiihtyvään tahtiin ja ei ole kauaakaan, kun Backmanssonista ilmestyi kirja, jossa nostettiin esiin nimenomaan tämä taistelumaalaritausta. Harvinaisen kiinnostava henkilö!

Tästä hänen upea piirustuksensa! Kokoelmiisi!

Ei liiku kauheasti enää näitä Backmanssonin töitä.

Kunto: Hyväkuntoinen. En löydä mitään mainittavaa muuta kuin, että tekniikka on hyvä! Kyllä näkee miksi hänet valittiin johtamaan sotakuvausta tekeviä maalareista. Itselläni roikkunut kunniapaikalla. Tästä sinulle!

Postikulut ostajalle.

Backmansson tosiaan opiskeli Venäjällä ja on tiettävästi ainoa Suomessa syntynyt Venäjällä taistelumaalarin koulutuksen saanut taiteilija. Lisäksi hänet tunnettaan mm. orientalistina. Ja oli kuuluisa myöskin muotokuvamaalarina. Tässä yhdistyy mahdollisesti tuo Backmanssonille ominainen sotilaallisen liikkeen kuvaus että ihmiskuvaus.

Debytoi 1877 ja palveli tsaarin armeijassa venäläis-japanilaisessasodassa sotilasarvolla everstiluutnantti.

Kävi Pietarin taideakatemian vuosina 1894-1899.

Vuonna 1917 vallankumouksen kynnyksellä tsaari Nikolai II nimitti Backmanssonin taistelumaalareidensa johtajaksi.

Teoksia mm. Eremitaasissa! Ja Valtion taidemuseon kokoelmissa totta kai.

Kiinnostava aihe, kun tämä sotilaallinenkin puoli mahdollisesti mukana! Saa hakea harvinaisempaa.

Wikipedia:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hugo_Backmansson

Taiteilijamatrikkeli:

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/hugo-backmansson-2

Postikulut ostajalle.

Matkahuollon huutopakettina hintaan 7,95 euroa taikka sitten nouto.

Hoidan oman osuuteni mahdollisimman huolellisesti, ks. tarvittaessa yli 900 positiivista palautettani, mutta Matkahuollon taikka Postin toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa, että olet huutamassa käytettyä tavaraa, joten pientä kulumaa näinkin vanhassa historiallisessa taiteen tuotteessa voi olla, minkä hyväksyt ostaessasi. Olen pyrkinyt tässä listaamaan kaikki mahdolliset puutteet mahdollisimman täsmällisesti, mutta en minä tästä kerta kaikkiaan mitään mainittavaa löydä.

Taide on hyvä keräilykohde. Hyvä arvonsäilyttäjä näin epävarmoina aikoina varsinkin. Jos näitä on 145 vuotta myyty ja Eremitaasissakin katsellaan, luulisi arvon säilyvän tulevasuudessakin. Monet sijoitusasiantuntijat suosittelevat taidetta sijoituksena. Pääsee helposti ja pienellä pääomalla alkuun ja samalla nauttimaan hienoista teoksista. Piirustukset ovat helppo säilytettävä verrattuna esim. öljyväritöihin ja veistoksiin.

Huom! En todellakaan lähetä Venäjälle!

Note: I will certainly not ship to Russia!

Katso muutkin kohteeni. Myynnissä paljon maamme eturivin matrikkelitaiteilijoiden teoksia. Toinenkin teos Hugo Backmanssonilta!

Hakusanoja: Hugo Backmansson, matrikkeli, taiteilijamatrikkeli, kuvataiteilijamatrikkeli, matrikkelitaiteilija, Pietarin taideakatemia, Eremitaasi, Pietari, signeerattu, signeeraus, taistelumaalari, taistelumaalarit, everstiluutnantti, taidemaalari, orientalismi, muotokuvamaalari, aateli, kuninkaallinen, kuninkaalliset, piirros, piirustus, piirrustus, harvinainen, vanha, antiikki, antiikkitaulu, historia, historiamaalaus, maalaus, tsaari, keisari, keisarinvalta, keisarikunta, yksinvaltias, taulu, Venäjä, imperia, sota, sodankäynti, taistelu, militaria, militarismi, armeija, sota, miekkailu, vartalo, liike, anatomia, taulu, teos.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 77 vrk 21 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

200 € Sulkeutuu 77 vrk 21 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.