Kuvaus

Keisari Napoleon soti vuonna 1805 Austerlizt  taistelun ja voitti, mukana oli paljon sotilaita ja varusteita, yksi oli mallin mukainen tavaravaunu, " Wagon". Pituus 13cm ja metallia kokonaan, pienoismallin kärrynpyörä on 5cm .... kuin uusi, pakkaus mukana !

MOD11AG008 Napoleon keisarin vaunun pienoismalli. Uuden hinta n. 50 euroa. 

Napoleon oli diktaattori ja suuri takaisku Euroopalle, miljoonia kuoli hänen takia.  Hän kuuluu historiassa samaan kastiin kuin Stalin,  HItler jne...mutta Ranska "käänsi "  julmat hirmuteot Ranskan voitoiksi ja kultasi Napoleonin  verisen historian....

Ranskan La Grande Armee de Napoleon....

Vuonna 1805 ??? Jos et tiedä, et ole sotilas uralla.....sillä näihin aikoihin kulki pitkin Eurooppaa eräs EU esi-ajattelija, Mr Napoleon Ranskasta. Mutta hän oli toiminnan mies. Hän ei myöskään antanut kovin paljon painoa uskonnolle, vaan hän saattoi taluttaa hevosensa tai jopa useita hevosia kirkkoon ja sanoa kauhistuneelle papille: " Eiköhän tämä ole lämmin hyvä talli hevosille ?"

Tiedämme myös, että  ennen taistelua ei Napoleon rukoillut muiden miehistönsä upseerien kanssa  ...sitä kysyttiin häneltä, miksi hän ei rukoile ja Napoleon sanoi: " Jumala on sen puolella, kenellä on parempi armeija ". Mutta lyhyesti, Napoleon oli julma diktaattori ja hänen polun varsilla makasi satoja tuhansia ruumiita. Hänen sotilaat (nuoret miehet )  olivat nälkiintyneitä ja usein pakko-palkattu sodassa voitetusta ja alistetusta vasalli valtiosta, sellainen mieslauma aiheutti isoja ongelmia ja paha siinä oli aviomiehen (siviili) mennä vaimonsa ja äkkiä paikalle ilmaantuneiden kiiluvasilmäisten sotilaiden  väliin.....vaimo saa helposti omat arat paikkansa kipeiksi. Huomaa, alati liikkeessä olevat sotilas joukot olivat puoli miljoonaa miestä ! 

Mitä sellaisen nälkäisen mieslauman  liikkuminen teki Euroopalle, sen voi kuvitella...tarkoitus oli opettaa Eurooppa puhumaan ranskaa. Napoleon kuuluu ilman muuta julmaan diktaattori kastiin, keisari ja hänen teot merkitsivät miljoonia viattomia ihmisuhria....myös paljon siviilejä !

Sotilaita oli montaa eri aselajia, joista peloittavin oli ratsuväki , joka nopeasti  ratsasti paikalle miekat ilmassa heiluen, heidän etu oli se, että  istuivat korkealla hevosen selässä.  Sotilas upseeri tiesi, että elämä voi päättyä seuraavaan taisteluun....tiukka paikka tulikin Napoleon sotilaille  jo paljon ennen Waterloo taistelua, sillä ensin oli Moskovan hukkareissu, siellä sää ja pitkät matkat  ja  taudit ,  ankeat olosuhteet tappoivat hyvin paljon sotilaita ja kun Napoleon tuli paluumatkalla Leipzig kaupunkiin Saksaan,  häntä olikin  vastassa saksalaisia, Itävalta-Unkari ja ison Venäjän Tzaarin joukkoja, jopa pieni ryhmä sotilaita Ruotsista. 

LEIPZIG taistelu oli hirveä, aivan käsittämättömän hirveä !   Historian kirjoissa se kulkee nimellä  " Kansojentaistelu" ja se  oli massa teurastus ja aivan vertaansa vailla oleva taistelu, siinä ei ollut mukana Britannia ja siksi eng,kielisillä internet sivuilla on kevyttä vähättelevää tietoa....mutta luepa mitä kirjoittaa Saksa tai Venäjä tästä taistelusta !!!     Montako ruumista makasi kentällä ja illan tullen haavoittuneet ulisivat ja karjuivat tuskastaan, seuraavana aamuna  he olivat jo kuolleet vammoihinsa. MItään ensi-apua haavoittuneille ei annettu....  Moni  hyvä upseeri  kaatuu melko pienen haavoittumisenseurauksena.

Tässä taistelussa ratkaistiin koko Euroopan vapaus ja kiitos vapaudesta menee Preussin ja Venäjän sotilaiden kunniaksi, kumarru nöyrästi....juuri he olivat tosi miehiä.

NAPOLEON uusi elokuva tehtiin Hollywood ja asiantuntijat nauroivat sen littanaksi, Napoleon esitetään sexi-poikana ja koko elokuvasta ei saa käsitystä, että Napoleon oli rohkea, karismaattinen, älykäs sotilas, poliittisesti taitava ja arvostelijat sanoivat: " Jälleen osoitus siitä tietämättömyydestä, mikä Atlantin toisella puolella vallitsee."  Historiallisesti myös asiat on sekoitettu. Leipzig taistelusta, mikä oli hänen suurin taistelu, ei sanaakaan ja Waterloo taistelun "voitti" Britannia.....heh heh Hollywood 

Vikipedia ja moni muu internet tietolähde ei ole puolueeton, vaan propagandan vääristämä. Kun kysyt vaikka maan ja kuun etäisyyttä on vastaus korrekti, mutta moni muu "informaatio " ei vastaa Keski-Euroopan ihan oikeaa tietotasoa. 

Kohde on Löbau, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

HUOM: Vain 16,99 EUR maksavalla DHL paketilla on seurantanumero. Jos se on tärkeä sinulle, niin valitse DHL paketti toimitustavaksi ja mainitse asiasta myyjälle. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 vrk 23 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

14,80 € Sulkeutuu 5 vrk 23 h 25 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.