Kuvaus

Helene Hørlyck: TULIVESI: KERTOMUS NUORISOLLE. Tekijän luvalla tanskankielestä suomentanut Senja Majanto. 1960 Suomen Opettajain Raittiusliitto (3. painos). 152-sivuinen nidottu kirja, lukematon, kannen ja selän taitteessa alkavaa repeämää (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti. Kirjan piirroskuvitus: Eeli Jaatinen.

Tulivesi (Kertomus nuorisolle; 1. p. 1932 alaotsake Kertomus lapsille) vie lukijan Afrikkaan, pohjoiseen Ngolo-maahan, joka on saksalaisten alusmaa Länsi-Afrikassa. Päähenkilö on kahdeksanvuotias Kioko-niminen poika. Kiokon isä Bundu on päällikkö siinä pienessä majakylässä, jossa he asuivat. Kioko tiesi, että metsän takana oli paljon suurempi maailma, jonne isä teki matkan silloin kun hän vaihtoi nahat ja öljyn sekä kookospähkinät lantiovaatekankaaseen, tupakkaan ja maataloustyökaluihin sekä sellaisiin esineisiin, jotka Kiokon mielestä olivat hyvin merkillisiä ihmisten tekemiksi. Kaukana tuntemattomassa maailmassa asui sellainen valkoinen mies, jolta isä toi kaikki hienot tavarat. Kun Kioko kasvaa suureksi, saa hän seurata isän mukana sinne ja nähdä kaiken. Mutta siihen kuluu vielä pitkä aika. Ensin tulee monta kertaa sadeaika ja kuiva aika...

Suomen Opettajain Raittiusliitto ­– ja sen seuraaja Raittiuskasvatusliitto – julkaisi kansakoulun raittiuskirjoituspalkinnoiksi lasten ja nuorten kirjasia. Kirjoittajat olivat yleensä suomalaisia, monet aikansa taitavimpia kertojia, kuten Ester Ahokainen, Urho Karhumäki, Pentti Paja (Pentti Keskinen), Ukko Kivistö, Lauri Leskinen, Juha T. Nevalainen, Anni Rautiainen, Hilja Valtonen. Samoin kuvitus oli usein tunnetuilta taiteilijoita kuten Martta Wendelin, Eeli Jaatinen, Akseli Einola, Jaakko Antikainen ym.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 113 vrk 6 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 113 vrk 6 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.