Kuvaus

RESIDENSSIN SAARNAHUONEESTA KAUPUNGINKIRKOKSI. HEINOLAN KAUPUNGINKIRKON 175-VUOTISJULKAISU. Martti Pänkäläinen - Carl-Erik Bergholm - Jouni Pänkäläinen. 1986 Heinolan kaupunkiseurakunta. 144-sivuinen nidottu kirja, runsas kuvitus, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sisällys: Saatteeksi, Kirkko, Heinolan kahdeksankulmainen kirkko, Adventti on joulun valmistusaikaa, Elias Lönnrotin matkassa vuonna 1828 Heinolassa, Heinolan kaupunkiseurakunnan taideteokset, Mummon kirkkotie, Seurakunnan virsi, Musiikin sarkaa Heinolan kaupunkiseurakunnassa, Urkujen vaiheet, Vesper jumalanpalveluksessa, Piirteitä seurakunnan ja koulun vuorovaikutuksessa, Kirkon penkkijärjestys, Heinolan seudun historiaa, Maailman esivaltiaat ruhtinaat, Lähdeluettelo

Teoksen Saatteeksi-luvusta: "Jo pitemmän aikaa on Heinolassa elätetty toivetta saada seurakunnalle oma kirja, jossa valotettaisiin seurakunnan ja kirkon menneitä vaiheita ja luotaisiin siltoja seurakunnan nykypäivästä tulevaisuuteen. Esitellessään seurakunnan kirkkoa on Carl-Erik Bergholm joutunut perinpohjaisesti paneutumaan sekä kirkon vaiheisiin että sen esineistöön. Näitä tietoja on paljolti käytetty tätä teosta laadittaessa. (- - -) Samalla kun tehdään kunniaa menneiden sukupolvien työlle kotiseudun ja isänmaan rakentamisessa on mahdollista tuoda julkisuuteen kotiseutuopetukseen soveltuvaa ainesta, jota toivon mukaan voidaan käyttää hyväksi koulutuksen eri asteilla. Oma merkityksensä tällä pikku kirjasella on varmaan museoalan harrastajille, joille nyt avautuvat tiedon ovet Heinolan kaupunkiseurakunnan esineistön ja taideaarteiden pariin."

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 104 vrk 19 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 104 vrk 19 h 9 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.