Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Alkuperä: Laite on ollut legendaarisen osteologiaan erikoistuneen yrityksen Adam Rouilly Co. käytössä
Alkuperämaa: Englanti
Valmistusajankohta: 1800/1900-luvun taite
Mitat: Korkeus n. 25 cm, jalusta 15 x 15cm, painava laite kyseessä
Optiikka / toiminta: Ei testattu, kaikki osat päällisin puolin kunnossa ja läpi näkyy
Muuta: Äärimmäisen harvinainen ja yli 100-vuotias ammattikäyttöön tehty stereomikroskooppi (kummallekin silmälle oma okulaari). Jalustassa mielenkiintoinen Adam Rouilly Co. -merkintä, joten todellinen helmi kenen tahansa työhuoneeseen / kotilaboratorioon.

Mikroskoopin historia

Mikroskooppien käyttö tieteessä kasvoi 1600-luvun loppupuolella, kun Robert Hooke julkaisi ohjeet leikkeiden valmistamisesta. Kun biologisesta kohteesta leikataan läpikuultavan ohut leike, sen tarkastelu mikroskoopilla kertoo paljon sen rakenteesta. Kiinteitä aineita kuten kiviä tutkitaan mikroskoopissa ohuthieinä: kivi sahataan ja hiotaan niin ohueksi että tietyt mineraalit muuttuvat läpikuultaviksi. Stereomikroskoopissa kummallekin silmälle on oma okulaarinsa, mikä yhdessä silmien syvyysnäön kanssa mahdollistaa kohteen tarkastelun kolmiulotteisena. Elektronimikroskooppi käyttää näkyvän valon sijasta elektronisuihkua ja sillä ”nähdään” jo molekyylitason yksityiskohtia tutkittavasta kohteesta.

Mikroskooppi on optinen laite, jonka avulla ihmissilmin näkymätön (eli mikroskooppisen pieni) hiukkanen – esimerkiksi solu tai bakteeri – voidaan nähdä suurennettuna. Mikrobiologian kehitys on ollut riippuvainen mikroskooppien teknisestä kehityksestä, erityisesti erotuskyvyn eli resoluution lisäyksestä. Erotuskyvyksi nimitetään pienintä etäisyyttä, joka kahdella pisteellä voi olla, jotta ne havaittaisiin erillisinä. Ihmissilmän erotuskyky rajoittuu kohteisiin, joiden läpimitta on yli 0,01 mm eli 10 µm. Tätä pienempien kohteiden tarkasteluun on käytettävä mikroskooppia. Yksinkertaisin optinen mikroskooppi on vain telineeseen kiinnitetty suurennuslasi eli kupera linssi, jonka polttopisteessä on peili, jonka päälle tutkittava näyte kiinnitetään. (Lähde: Wikipedia)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


360 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 18.5.2024 19:07
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.