Kuvaus

Hannu Väisäsen elämänkerrallisia romaaneja hintaan 1 euro per kirja + toimituskulut 7 euroa (samat toimituskulut ostatko sitten 1 tai molemmat kirjat ja samaan pakettiin mahtuu halutessa vielä muitakin saman myyjän kirjoja yhteisillä toimituskuluilla)

  • VALITSE alla mainituista kirjoista jompikumpi tai molemmat
  • KLIKKAA OSTA. Saat huutonetiltä automaattisen viestin, josta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron.
  • ILMOITA MYYJÄLLE sähköpostissa mikäli haluat ostaa vain toisen kirjoista.
  • MAKSA KIRJA/KIRJAT myyjän tilille (esim 8,00  tai 9,00 euroa)
  • JOS HALUAT SAMAAN PAKETTIIN MUITA SAMAN MYYJÄN KIROJA niin älä maksa ennen kuin koko paketin sisältö on selvä. Pyydä myyjältä lopuksi lasku sähköpostissa.

Kuvataiteilija Hannu Väisänen syntyi Oulusssa vuonna 1951. Valmistui taiteilijaksi kahdeksanvuotiaana Oulunsuun kansakoulussa. Väisänen muisteli lapsuutensa Oulun kasarmeja kirjassaan Vanikan palat.

TÄSSÄ MYYTÄVÄT KIRJAT:

1) Hannu Väisänen: Toiset kengät

  • Otava, 4. painos, 2007
  • sidottu, 367 sivua
  • Kansipaperin ja kannen reunoissa ihan pientä kulumaa. Selkämyksessä pari pientä ryppyä reunoissa. Nimiölehden pinnassa kulumakohta, mistä poistettu omiste, muuten sisältä siisti.

Hannu Väisäsen osittain omaelämänkerrallinen romaani nuoruudesta.

1960-luvun nostalgiaa henkivä aistivoimainen kuvaus Anteron nuoruusvuosista – kaivattua jatkoa kiitetylle omelämäkerralliselle esikoisromaanille Vanikan palat.

 Anteron perhe muuttaa Oulun kasarmilta tavalliselle omakotialueelle. Isä laatii perheelle kymmenen käskyä ja veljekset totuttelevat elämään maailmassa jossa kaikki eivät kuulu sotilasperheisiin. Talvi-iltoina pojat makaavat rinnakkain lumihangessa tuijottamassa ikkunan läpi naapurin televisiota. Typpitehdas räjähtää yöllä ja koko kaupunginosan väki kerääntyy ihmettelemään taivaan outoja värejä.

 Murrosikä tekee tuloaan, Antero alkaa tajuta itsensä perheestä erilliseksi olennoksi. Ruumis kasvaa ja muuttuu, tuntuu kaipaavan uusia tehtäviä. Antero haaveilee mokkakengistä ja napahousuista, kokee ensimmäiset kaukorakkaudet ja ahdinkotilat tilanteissa joissa hänen odotetaan käyttäytyvän miehen tavoin. Monenkirjavien kokemusten ja tuntojen pyörteestä alkaa selkiintyä myös varsinainen kutsumus: Antero pyrkii ja pääsee Savonlinnan taidelukioon – ja jättää hyvästit kotikaupungilleen Oululle.

 Toiset kengät jatkaa siitä, mihin edellinen teos Vanikan palat jäi. Teksti on nyt fiktiivisempää, ei ihan niin omaelämäkerrallista kuin sarjan ensimmäisessä teoksessa. Tekijä itse on luonnehtinut teostaan ”fantasiaksi minuudesta”.

------------------------------------------------------------------------------

2) Hannu Väisänen: Kuperat ja koverat

  • Otava, 2. painos, 2010
  • sidottu (kovakantinen) kirja kansipaperineen, 431 sivua
  • Hyväkuntoinen kirja. Kansipaperin reunoissa ihan pientä kulumaa.

Hymylahkolaisia ja itkuistuntoja, sokea maalari nimeltä Doris ja duffelitakki jonka sisältä löytyy arkkitehti…Savonlinnan taidelukio aatteellisine leireineen on vain alkusoitto Anteron itsenäistymisen ja taiteilijaksi kasvamisen tiellä. Taideakatemian pääsykokeiden jälkeen on otettava haltuun Helsinki.

Jo opiskelijaboksin etsintä osoittautuu monivaiheiseksi seikkailuksi, jonka edetessä Antero tutustuu mm. vaatteistaan ulos lihoneeseen operettilaulajattareen, kapellimestari Georg de Godzinskyyn ja pappisseminaarilaiseen joka käyttää peruukkia.

Anteron tunne-elämän mullistaa rakastuminen duffelitakkiin, ja arkkitehtiin takin sisällä. Liitto on kuin Orleansin piiritys, lyhyt mutta vaikutuksiltaan kauaskantoinen. Monenkirjavien kokemusten loppusummana Antero pääsee pitämään ensimmäisen omien töidensä näyttelyn. Avajaisista kehkeytyy viimeinen välienselvittely isän kanssa.

Kirja on kuvataiteilija Hannu Väisäsen omaelämänkerrallisen trilogian päätösjakso. Elämänkerrallista romaania voidaan lukea myös itsenäisesti. Trilogian muut jaksot ovat Vanikan palat ja Finlandia-palkinnon voittanut Toiset kengät.

---------------------------------------------------------------------------------------

hakusanat: opiskelijat taide Helsinki rakkaus seksuaalinen identiteetti elämänkerralliset romaanit kehitysromaanit 1970-luku isä ja poika suhde elämänkerrat elämänkerralliset romaanit 1960-luku Oulu Savonlinna Oulun kasarmit nuoruus rakastuminen seksuaalisuus puberteetti perhe lapsuus ammatinvalinta aikuistuminen kehitysromaanit taiteilijat taiteilijaromaanit isät ja pojat veljet ihmissuhteet

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 76 vrk 7 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 76 vrk 7 h 25 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.