Kuvaus

Lennart Hagerfors: Drömmen om Ngong: En roman om Bror Blixen

  • Norstedts, 1998; inbunden bok med skyddsomslag, 258 sidor
  • Lite slitage i skyddspapprets hörn. Själva boken i gott skick
  • PRIS: 1 EURO + frakt 6 euro som paket till brevlådan inom Finland = 7 euro (OBS! Det finns plats för fler böcker av samma säljare t.ex. i ett 7 eurospaket med samma gemensamma fraktkostnader. Se t.ex. svenska - Haku - Huuto.net)
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Författaren Lennart Hagerfors, född 1946, tillbringade en stor del av sin uppväxttid i Kongo där hans föräldrar verkade som missionärer. Detta har han också beskrivit i  romanen Bortom Mukambo (1983), och de självbiografiska Längta hem (2003) och Komma bort (2009).

Bror Blixens öde var att bli känd som mannen som var gift med Karen Blixen. Som den som bedrog henne och smittade henne med syfilis. Men här är det Bror som är huvudperson, misslyckad som farmare men framgångsrik som jägare och kvinnokarl.

Under Bror Blixens barndom var det hans tvillingbror som ledde de vilda äventyren hemma på familjens gods i Skåne. Det var också brodern Hans som inledde ett förhållande med den unga danska skläktingen Karen, kallad Tanne. Till slut blir ändå Bror och Tanne ett par men äktenskapet uppskattar inte av deras respektive familjer. Sedan de flyttat till Afrika utspelar sig den genom Karen Blixens liv kända historien om kaffefarmen utanför Nairobi och Karens historia med engelsmannen Denys Finch-Hatton,

Men i den här boken växter bilden av huvudpersonen Bror som en karismatisk och djupt sammansatt person, en charmig slarver som ändå kunde vara vänfast och omtänksam. Hela sitt livs stod han i skuggan av andra - broder, Karen, hustruns älskare - men i vildmarken, längt från affärslivets haverier och kärlekens krav hittar han den livskänsla han alltid sökt...

Bror von Blixen-Finecke (1886-1946) återvände till Sverige på 1940-talet och dog i en bilolycka.

sökord: biografiska romaner biografier historia Afrika safarin naturen vilda djur urvecklingsromaner

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 51 vrk 6 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 51 vrk 6 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.