Kuvaus

Marianne Greenwood: Det tatuerade hjärtat i Livingston

  • Bra Böcker 1980; Inbunden bok, 262 sidor
  • Boken är i gott skick, men skyddsomslaget är slitet
  • PRIS: 0,50 euro + frakt 5,20 EURO som brev inom Finland och Åland (=5,70) eller 6 euro som paket med spårningsnummer (=6,50)
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

"Hans ögon är blå, blå! Det runda mäktiga huvudet, den generösa munnen, solbränd och spänstig... Han bär en blomma i sitt knapphål..."

Det är Marianne Greenwoods första möte med Evert Taube - ett möte som skulle leda till ett mångårigt samarbete. Och hur många andra av vår samtids största konstnärer har hon inte mött: Picasso, André Gide, Jacques Prévert . . . Hon berättar om dem i denna bok som på en gång är en bok om hennes liv och en serie impressioner av sällsamma händelser.

Vilket liv har Marianne Greenwood inte haft! "Jag är en fågel utan bagage, en vagabond", säger hon. Hennes hemort är hela världen, hennes jordiska rikedom de vänner hon samlat på sina långa resor. Hennes språk glittrar av nyansernas rikedom och har samtidigt en enastående visuell skärpa.

Följ henne i Sydamerikas djungler, över Lapplands gnistrande snövidder, i spelpalatsens förgyllda salar. Hennes liv har varit ett enda långt äventyr - ofta i livsfara - och hennes motto kärleken: kärleken till livet, till människorna, till sinnligheten.

Att läsa Marianne Greenwood är att leva, leva med alla sinnen.

Marianne är också en lysande fotograf och beväpnad med enbart kamera har hon blivit vän med och bott hos primitiva stammar. Det råder ingen tvekan om var hennes sympatier ligger: hon visar klart vilken emotionell rikedom som dessa s.k. "primitiva" ofta har - och vilken kall vinningslystnad som behärskar de vita människor som är de inföddas största hot.


köp och sälj böcker på svenska på den finländska marknaden äventyr och resor Norge Sydamerika seikkailut matkat modern konst kända konstnärer Pablo Picasso Mexico Lappland reseskildringar svenska böcker ruotsinkieliset kirjat matkakertomukset Etelä-Amerikka

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 112 vrk 6 h 50 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

0,50 € Sulkeutuu 112 vrk 6 h 50 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.