Kuvaus

D. V. Gallery: Vi kapade en ubåt

  • Prisma, 1962; pocketbok, 247 sidor
  • Sned rygg. Lite slitage i pärmens kanter och några rynkor i ryggbandet. Gulnade sidor.
  • PRIS: 2,50 euro + frakt 4,50 euro som brev inom Finland och Åland = 7 euro
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

På försommaren 1944, under andra världskrigets blodiga slutskede, lyckades en amerikansk flottavdelning under befäl av dåvarande kommendörkaptenen D.V. Gallery på eskorthangarfartyget "Guadalcanal" borda och erövra en tysk ubåt ute på öppna havet - en i krigshistorien unik bedrift.

Det var kulmen på ett omsorgsfullt planläggningsarbete som pågått i flera månader. Men det var långtifrån slutet på historien: U-505 uppbringades utanför Afrikas västkust, och för Gallerys del återstod ännu en riskabel etapp - den l 700 sjömil långa återfärden till Norfolk, Virginia, med U-505 på släp!

Segrarens lön blev inte bara ära och utmärkelser. Av oskattbart värde för hela den allierade krigsansträngningen var att man ombord på ubåten påträffade den hemliga radiokod som tyskarna använde vid dirigeringen av sina ubåtsoperationer.

Det krigsbyte Gallery personligen satte mest värde på var den tyske ubåtskaptenens loggbok. Sakuppgifter ur den jämte Gallerys egna upplevelser har legat till grund för denna bok, som med rätta kommit att betraktas som ett av de viktigaste och mest spännande dokumenten om andra världskrigets blodiga förlopp till sjöss.

sökord: andra världskriget sjökrig ubåtskrig striden om Atlanten tyska ubåtar USA Nazityskland Tyskland kriget minnen memoarer sanna berättelser från kriget sota historia sukellusveneet muistelmat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 76 vrk 22 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,50 € Sulkeutuu 76 vrk 22 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.