Kuvaus

Shaykh Fadhlalla Haeri: Sufism

  • Vattumannen Förlag, 1991; översättning från engleskan; häftad bok, 134 sidor
  • framprämens övre hörn lite vikt och prislappsskugga på frampärmen, annars i utmärkt skick
  • PRIS: 3 euro + frakt 4,50  euro som brev inom Finland och Åland = 7,50 euro
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

I alla tider har det funnits en grupp andliga sökare som inte nöjt sig med att enbart följa religionernas yttre form. De har sökt sig inåt tills de funnit svaren på sina frågor. Sufierna tillhör denna grupp av sökare och som andlig rörelse uppstod sufismen som en reaktion mot det andliga förfall inom islam som alltmer började breda ut sig på 800-talet. Samtidigt som de följde de yttre reglerna för korrekt beteende samlades de i grupper, och under ledning av sin andlige lärare lärde de sig att förstå ve de själva verkligen var.

Sufiernas budskap är att livet är en sammanhängande helhet, och genom att rena sitt sinne från allt som inte är av Gud når människan fram till det genombrott som öppnar medvetandet.

Sufismen är en andlig utvecklingsväg som under århundradena varit olika mycket framträdande beroende på hur mycket tidens andlighet avvikit från sin sanna källa. Vår tids starka betoning på materialism och brist på andliga värden kommer att få se ett nytt intresse för sufismen på grund av livets inneboende strävan att upprätthålla balansen mellan ande och materia.

Sufism används som en samlingsbeteckning för den andliga eller esoteriska aspekten inom islam. Sufiernas erfarenheter och läror är att man, genom att rena sinnet från allt som inte är av Gud och förstå att kärleken är Guds sanna väsen, kan nå fram till den upplysning som öppnar medvetandet. Sufier, det vill säga utövare av sufism, säger sig eftersträva en personlig, oförmedlad och omedelbar kontakt med Gud samt kunskap om vad de uppfattar som den gudomliga kärlekens och vishetens uppenbarelser. På de främreorientaliska språken kallas sufier vanligtvis för dervischer (persiska "fattig") eller "fuqara" (arabiska, plural av "faqir").

Ruotsinkielinen kirja, joka kertoo suufilaisuudesta: Suufilaisuus on islamin mystinen suuntaus, jossa korostetaan suoran, henkilökohtaisen jumalasuhteen saavuttamista ja Jumalan henkisen totuuden tavoittamista jumalalliseen rakkauteen perustuvien harjoitusten kautta.

sökord: islam andliga rörelser muslimer new age muslimit historia hengelliset liikkeet mystik mystiker mystiikka suufit islamilainen mystiikka rajatieto vieraat uskonnot främmande religioner religion andlighet

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 116 vrk 2 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 116 vrk 2 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.