Kuvaus

Hienokuntoinen ( K4 ) , lukematon(?) sidos , kuvakansi , Edita 2002 , 223 sivua , kuvitettu, karttoja , 22 cm

tekijän omiste ( kuva ) nimiölehdellä

" Puolustusvoimien alaiset sotateatterit näyttelivät jatkosodan vuosien laajassa rintamajoukkojen viihdytystoiminnassa keskeistä roolia. Niitä oli vallatulla Itä- Karjalan alueella viisi; kuudes perustettiin Karjalan kannaksella aivan sodan viime vaiheissa. Ilmiö oli ainutlaatuinen. Vaikka kaikissa sotaa käyvissä maissa panostettiin joukkojen viihdyttämiseen, vain Suomessa toimi noissa vaihtelevissa poikkeusoloissa kiinteitä ammattiteattereita.

Sotateattereiden ohjelmistossa oli noin 70 näytelmää ja näytäntöjä annettiin ainakin 2500. Pääpaino oli keveällä viihteellä, mutta mukaan mahtui myös kansallisia klassikoita- Nummisuutarit, Pohjalaisia, Tukkijoella ja Jääkärin morsian - ja modernia käyttödramatiikkaa kuten Jumalat hymyilevät, Kuudes kerros, Kypsyyskoe ja Marius.

Pitkän linjan lehtimies ja teatterikriitikko Heikki Eteläpää on koonnut kirjaksi tämän uniikin luvun suomalaista teatterihistoriaa. Teos pohjautuu osittain sotateatteriveteraanien haastatteluihin. "

Wiki tietää : "

Heikki Eteläpää (9. kesäkuuta 1924 Savitaipale – 6. toukokuuta 2012 Helsinki[1]) oli elokuva- ja teatteriarvostelija.

Eteläpää aloitti uransa Etelä-Saimaassa ja Savon Sanomissa, joissa hän keskittyi kulttuurista kirjoittamiseen. Hän siirtyi tuoreen Teatterilehden toimitussihteeriksi 1946.[1]

Hän opiskeli teatterialaa työskentelemällä Tampereen Työväen Teatterissa Eino Salmelaisenavustajana. Lisäksi hän opiskeli ulkomaisissa korkeakouluissa. Toimittajan uraa hän jatkoi Ilta-Sanomissa elokuva-arvostelijana 1956–1960 mutta siirtyi sitten Uuteen Suomeen, jossa hän myöhemmin työskenteli kulttuuriosaston päällikkönä.[1]

Eteläpää toimi Elokuva-Aitan Jambo-sedän nimimerkin suojissa vastatessaan palstalla elokuva-aiheisiin kysymyksiin. Hän suomensi näytelmiä ja kuunnelmia ja toimitti Tarmo Mannin ja Åke Lindmanin muistelmat. Eläkkeellä ollessaan hän teki tutkimuksen jatkosodan aikana toimineista sotateattereista.[1] "

 

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 68 vrk 5 h 33 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

40 € Sulkeutuu 68 vrk 5 h 33 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.