Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Esther Vilar: HYVIN OPETETTU MIES. Suomentanut Kyllikki Villa. 1972 Tammi (4. painos). 152-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia. 

Hyvin opetettu mies (1972; Der dressierte Mann 1972) -kirjassa Esther Vilar kuvaa naiset miesten häikäilemättöminä taloudellisina hyväksikäyttäjinä. "Naiset eivät ole sorrettuja olentoja, vaan he ovat tyhmiä ja laiskoja, tunteettomia ja ovelia. He kouluttavat miehet järjestelmällisesti jo lapsesta alkaen omien tarkoitusperiensä mukaan – työorjikseen. Nainen käyttää seksiä kiristyskeinona, jolla hän pääsee nauttimaan miehen työnteon hedelmistä, työnteon, jollaiseen hän on itse liian veltto ja johon hänen älynlahjansa eivät riittäisi. Nainen ei synnytä lapsia suinkaan rakkaudesta lapsiin (sillä niin suuriin tunteisiin hän ei yleensä kykene) – vaan voidakseen sitoa miehen lujemmin itseensä antamalla tämän mielettömälle orjuudelle muka syvemmän tarkoituksen."

 

2. Esther Vilar: MONIAVIOINEN SUKUPUOLI. Suomentaneet Aila Poukkula ja Kyllikki Villa. 1975 Tammi (ensimmäinen painos). 195-sivuinen sidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Moniavioinen sukupuoli (1975; Das polygame Geschlecht 1974) -kirjansa motoksi Esther Vilar on kirjoittanut: "Tämä on kirja rakkaudesta. Siitä, mitä rakkaus on, mitä se voisi olla, ja mitä naiset ovat siitä tehneet." Kirjassa Esther Vilar jatkaa niiden ajatusten kehittelyä, joita hän esitti kirjassaan Hyvin opetettu aviomies (1972). 

Naisten valta on kaikkien valtarakenteiden perusta. Sosiaaliset järjestelmät, joissa herruus ei perustu viettien tyydyttämiseen, voivat aina toimia vain tämän perustan päällysrakenteena. Vallanpitäjän tärkein teko on mielistellä naisia ja asettaa sanansa heidän toiveidensa mukaisiksi. He tietävät, että jos naiset ovat heidän puolellaan, he saavat automaattisesti valtaansa myös miehet. Valtaa on sellaisella ihmisellä, joka tekee itsestään jonkun toisen ihmisen sosiaalisten viettien kohteen. Vallan puute taas on sitä, että ihminen haluaa tai hänen on pakko tyydyttää viettinsä jonkun toisen avulla. Valta kuuluu sille, joka pystyy kohdistamaan itseensä toisen sosiaaliset vietit sitoutumatta itse. Miehet ovat korottaneet mielettömiin hintoihin muut poissulkevan oikeuden naisen vaginaan. Naiset manipuloivat seksuaalisuutensa avulla miehiä toimimaan kuin Pavlovin koirat elinikäisessä orjuudessa. Tyypillinen amerikkalainen kotiäiti elää miehensä työn hedelmillä. Tämä tekee naisille mahdolliseksi sangen korkea-asteisen riiston. Vieteiltään heikompi sukupuoli oivaltaa nopeasti, kuinka hän voi käsitellä vieteiltään voimakkaampaa, ja omaksuu näin riistäjän roolin. Olla naisellinen on samaa kuin omistaa heikompi sukupuolivietti. (Kuvaus Henry Laasanen)

Esther Vilar (Esther Katzen) syntyi 1935 Buenos Airesissa Argentiinassa saksalais-juutalaiseen maahanmuuttajaperheeseen. Vartuttuaan hän vaelsi halki puolen Amerikan, Afrikan ja Euroopan milloin sihteerinä tai myyntiedustajana, milloin tehdastyöläisenä, kauppa-apulaisena tai tulkkina. Suoritettuaan lääketieteen tutkinnon Buenos Airesin yliopistossa hän siirtyi 1960 Länsi-Saksaan jatkaakseen psykologian ja sosiologian opintojaan ja työskenteli samalla apulaislääkärinä baijerilaisessa sairaalassa. Hän solmi myös avioliiton, mutta erosi koska ei halunnut "elää siivellä". Varsinaisen räjähdyksen Esther Vilar sai aikaan esittelemällä Das polygame Geschlecht (1974; suom. Moniavioinen sukupuoli 1975) -teoksensa teesejä Saksan television ohjelmassa. Naiskatselijoiden piirissä noussut raivoisa vastustuksen aalto huipentui tappouhkauksiin. Toisessa teoksessaan Das polygame Geschlecht (1974; Moniavioinen sukupuoli 1975) hän jatkaa sukupuolten välisiä (valta)suhteita koskevien ajatustensa kehittelyä. Teokset on käännetty useimmille Euroopan kielille.


 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 48 vrk 10 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 48 vrk 10 h 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.