Kuvaus

VIENTI VETÄMÄÄN – NÄIN LUOMME UUSIA MENESTYVIÄ VIENTITUOTTEITA

Robert Solow sai taloustieteen Nobelin vuonna 1987 tuloksesta, että kansantuotteen kasvusta 85 prosenttia aiheutuu innovaatioista. Innovaatio on uusia tehtaita, uusia yrityksiä ja uusia prosesseja. Innovaatioiden takana on ennen kaikkea ihmisiä, jotka tekevät asioita uudella tavalla. Innovaatio ei ole keksintö, vaan se on taloudellista hyötyä tuottava uusi tapa tehdä asioita. Tutkimustulos, tieteellinen julkaisu tai patentti eivät ole innovaatioita vaan keksintöjä. Valitettavasti innovaation väärin tulkinta on suunnannut Suomessa rajalliset voimavarat vähemmän hyödyllisiin kohteisiin. 

Talous nousuun -kirjaan on koottu tiiviiseen muotoon yhdeksän vuoden aikana kerätty tieto maailman arvostetuimmilta tutkijoilta, sijoittajilta ja päättäjiltä siitä, miten luodaan menestystä. Kirjassa on myös ulkopuolisten lausuntoja maamme teknologian ja teollisuuden rahoituksen epäonnistumisista ja vääristä tavoista tukea uusiutumista. Teoksen lopussa luetellaan heidän ohjeitaan, millaisissa puitteissa syntyy kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluja maailmanmarkkinoille. Kirjoittaja kertoo itse kokemiaan esimerkkejä, miten Suomessa ja ulkomailla on luotu suuren volyymin ja mittavan lisäarvon menestyksellisiä tuotteita. Tärkein huomio ehkä on, että menestyksemme ei riipu ulkomaista. Sen määräävät maamme valtiovalta ja taloudelliset ja poliittiset instituutiot sekä voimavarojen suuntaaminen. 

Eero Byckling oli Teknillisen korkeakoulun teknillisen fysiikan professori 27 vuotta. Hän oli vuosikymmeniä teollisuusyritysten tuotekehitysasiantuntija ja tieteellinen neuvonantaja. Byckling on perustanut kasvuyrityksiä. Kolme niistä kehitti tuotteen, jotka kukin olivat alansa huippuja maailmassa. Viimeisin näistä on mikro-optiikan komponenttien valmistaja, jonka tuotteita on yli puolessatoista miljardissa kännykässä ja optisen tietoliikenteen ja lääketieteen laitteissa. Hän on myös ollut perustamassa Otaniemen teknologiakylää, käynnistämässä riskirahoitusyritystä, arvioinut valtion teknologiarahoittajia ja nähnyt menestyksellistä tuotekehitystä ja tutkimusta maailmalla.

 

ISBN-13: 9789522647351, ISBN-10: 9522647357

Into-kustannus. 2017.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 32 vrk 10 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

11,90 € Sulkeutuu 32 vrk 10 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.