Kuvaus

Deborah Moggach: TULPPAANIKUUME. Suomentanut Irmeli Ruuska. 2005 WSOY:n Loisto-pokkari (toinen painos). 297-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tulppaanikuume (2000; Tulip Fever 1999) -romaani on hurja ja eroottinen tarina täynnä mielikuvituksellisia käänteitä. Kauniin Sophian ja muotokuvamaalarin kohtalo kääntyy trilleriksi ja lopussa myös satiiriksi. Amsterdam äänineen ja hajuineen, tulppaaneilla keinottelu ja taidehistorian oppitunti mahtuvat saumattomasti mukaan samaan tarinaan. Eletään vuotta 1636. Leskeksi jäänyt ja lapsensa menettänyt kauppias Cornelis Sandvoort on mennyt uudestaan naimisiin kauniin Sophian kanssa, jota hän jumaloi. Myös Sophia kunnioittaa ja ihailee miestään. Ikuistaakseen avio-onnensa kankaalle päättää Cornelis kutsua taitavaksi muotokuvamaalariksi tunnetun Jan van Loosin toteuttamaan tehtävää. Itsevarma Jan valloittaa Sophian sydämen parilla julkealla katseella ja muutamalla hellällä kosketuksella. Heidän intohimoinen suhteensa tuntuu ylittävän röyhkeydessään kaikki sopivaisuuden rajat. Onnen saavuttaakseen Sophia kehittää hurmaavan ja uskomattoman juonen, johon hän vetää mukaansa palvelijansa, kalakauppiaan lasta odottavan Marian. Ja vähitellen on jokainen sotkeutunut tieten tai tahtomattaan Sophian kutomaan kuristavaan verkkoon.

Deborah Moggach on syntynyt 1948 Englannissa, jossa on asunut Hertforshiressa ja Lontoossa. Hän on suorittanut Bristolin yliopistossa 1971 tutkinnon englannin kielessä ja työskennellyt opettajana ennen siirtymistään Oxford University Press –kustantamoon. Moggach on asunut myös Pakistanissa ja Yhdysvalloissa. Hän on julkaissut 16 romaania, joista ensimmäinen You Must Be Sisters (1978; ei suom.). Suomeksi on ilmestynyt hänen 13:s romaaninsa Tulppaanikuume (2000; Tulip Fever 1999).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 17 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 20 vrk 17 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.