Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Eeva Liisa Eronen: ASTARTEN PALVELUS: EROOTTINEN ROMAANI. 1996 Kirjayhtymä. 202-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Astarten palvelus: Eroottinen romaani (1996) on Eeva Liisa Erosen esikoisteos. Yksin elävä nainen kirjoittaa yliopistossa lopputyötään omaan maailmaansa vetäytyneenä. Hän tapaa silloin tällöin muutamaa ystäväänsä: Magia, entistä lentoemäntää ja sinkkua, ja Ainaa, sairaalateologia ja miehensä kautta elävää perheenäitiä. Yllättäen naisen elämään ilmestyy mies, jonka kanssa puhkeaa kiihkeä eroottinen suhde. Astarten palvelus on kuultava, maalauksen kaltainen, vapaasti oleileva romaani. Kokonaisuudesta rakentuu sekä erotiikan että naisen syvintä olemusta pohtiva intensiivinen teos, joka purkaa myyttejä: seksi ei ole syntiä, nainen ei ole syntinen nainen, ei huora eikä myöskään pyhimys.

"Jos nyt Erosen kirjalle pitäisi jokin alaotsikko antaa, niin mieluummin romaani rakkaudesta tai oivalluksesta tai itsenäistymisestä tai naisesta. Ja nuo edellisetkin: kaikki turhia. Niin monimuotoisesta, jopa lupaavan kaoottisesta kirjasta on kyse." - Tarja Lipponen, Aamulehti

Eeva Liisa Eronen (s. 1953 Ilomantsi) on tamperelainen kirjailija, jonka esikoisromaani Astarten palvelus (1996) on herättänyt monenlaista keskustelua. Hän on valmistunut teologian maisteriksi ja opiskellut kirjallisuutta Tampereen yliopistossa.

 

2. Cia Kiiskinen: ÄITIYSPAKKAUS. Päällyksen ja etulehtien kuvat Jyrki Kiiskinen. 2001 WSOY (kolmas painos). 168-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Äitiyspakkaus (2001) on merkintöjä lapsen ensimmäisen elinvuoden ajalta. Se on raadollinen ja runollinen kuvaus arjesta, lapsesta, joka huojuttaa äitiään äärimmäisistä tunnetiloista toisiin, herättää hänessä niin raivoa ja kateutta kuin myös euforisen luomismyrskyn. Elämänmuutoksesta hämmentynyt äiti tekee muistiinpanoja paitsi lapsen nukkuessa ja miehen ollessa poissa myös matkatessaan bussilla terapiaan. Usein nainen takertuu päiväkirjaansa aamun sarastaessa, riidan tai valvottujen öiden jälkeen, kun realiteetitkin häilyvät. Kirjoittaminen on naiselle tapa selviytyä, nähdä läpi sumun, paeta ja muistaa. Se on keino välttää masennusta ja olla pahoinpitelemättä ketään. Se on myös hänen tapansa rakastaa, ainoa tapa pysyä järjissään.

"Hapuilen hämärässä, on päivä tai yö, suunnistan aina lapsen ääntä kohti. Tavoitan märän ja jäntevän olennon, hänen sydämensä tykyttää kiihkeästi käteni alla. Lapsi elää, muusta en tiedä, vaikka joskus olen tietävinäni, ymmärrän vain heittelehtivin tuntein."

Cia Karlsson (aik. Kiiskinen, s. 1966 Helsinki) on helsinkiläinen kahden lapsen äiti, koulutukseltaan mielisairaanhoitaja. Vapaassa taidekoulussa kuvataiteilijaksi kouluttautunut Kiiskinen piti ensimmäisen näyttelynsä Galleria Laterna Magicassa helmikuussa 1998. Esillä oli myös Äitiyspakkaus: alkuperäisistä muistiinpanoista koottu kirjaveistos, joka ostettiin Rikhardinkadun kirjaston taiteilijakirjakokoelmiin. Cia Kiiskinen on julkaissut teoksen Äitiyspakkaus (2001) ja on yhtenä toimittajana teoksessa Mikään ei häviä: Kirjoituksia kuolemankulttuurista (2006).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 23 vrk 14 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 23 vrk 14 h 13 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.