Kuvaus

Canon Zoom Lens FD 100-300mm 1:5.6.

Pumppuzoomi.

Bajonetti FDn.

Huom! Tämä EI OLE se uudempi ja kalliimpi "punarenkainen L"-versio, vaan joku vanhempi.

Aukko 1/5,6 - 1/32. Zoomatessa aukko pysyy samana, eli ei ole eri 100 mm:n päässä kuin on 300 mm:n päässä. Eli suurin aukko 1/5.6 on niin 100 mm kuin 300 mm:ssä.

Himmentimen lehtiä 8 kpl.

Pienin tarkennusetäisyys 2 m.

Toimii niin kuin pitää. Eli säädöt toimii ja pitää kutinsa. Zoomaus ja tarkennus eivät ryömi vaikka objektiivia vääntelee eri asentoihin.

Kunto hyvä. Linssipinnoilla ei näkyviä vikoja. Hiukan pölyä ulkoisilla linssipinnoilla. Sisällä ei pölyä juurikaan eikä varsinkaan mitään hometta tms. hirvitystä.

Mukaan tulee Canonin viralliset etu- ja takatulppa (FDn).

Myös tulee mukaan vastavalosuoja Canon BT-58.

Ja vielä tulee mukaan jalustapanta.

Tätä objektiivia ei kylläkään ole SUUNNITELTU käytettäväksi jalustapannan kanssa, eikä sille siksi ole edes saatavilla minkäänlaista virallista jalustapantaa, mistä syystä olen turvautunut seuraavanlaiseen viritelmään:

Jalustapanta on ebaysta ostettu halpistavara, ei Canonin oma tuote, mutta sinänsä hommansa hoitava, normaalilla 1/4" reiällä varustettu. Tämä on sen verran painava objektiivi (reilusti yli 800 g), että kyllä nykydigikamerat saattaa jalustapannan sen kanssa tarvita ellei adapterissa sitä ole. Jalustapanta ei ole nimenomaan tälle objektiiville tarkoitettu, ei edes halkaisijaltaan tämän kokoiselle objektiiville. DIY-henkisesti olenkin sovittanut jalustapannan objektiiviin butyylikumista leikatun kolmen suikaleen avulla. Kumisuikaleet on kiinni pelkällä teipillä, joten koko jalustapantarakennelma tarvittaessa irtoaa objektiivista helposti. Rakennelma on myös kiinnitetty objektiiviin niin, ettei se vahingoita objektiivia millään tavoin.

Tuo jalustapantarakennelma ei myöskään syö polttoväliä objektiivin telepäästä kuin enintään muutaman mm:n. Joten kokonaisuutena se on enemmän hyödyksi tässä kuin haitaksi, käyttöturvallisuutta lisäävä tekijä.

Ja jos ostaja ei ole siihen tyytyväinen, niin ostakoon sitten vaikka ebaysta jalustaruuvillisen FD-adapterin...

Tarjotakin saa. Kysymyksiin vastataan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 99 vrk 10 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

70 € Sulkeutuu 99 vrk 10 h 51 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.