Kuvaus

Klassikko, jota ei tarvitse erikseen mainostaa.

Bonnie ja Clyde on Arthur Pennin ohjaama elokuva vuodelta 1967. Se kertoo rikollispari Bonnie ja Clyden tarinan. Suomen televisiossa sitä on esitetty myös nimellä Bonnie ja Clyde …me ryöstämme pankkeja.

Elokuva sai Oscarit parhaasta kuvauksesta ja parhaasta naissivuosasta.

Ohjaaja: Arthur Penn

Käsikirjoittajat: David Newman, Robert Benton

Tuottaja: Warren Beatty

Säveltäjä: Charles Strouse

Kuvaaja: Burnett Guffey

Pääosat: Warren Beatty ( Taivas saa odottaa, Dick Tracy, Bugsy, Punaiset - Reds) ja Faye Dunaway (Chinatown, Baarikärpänen, Pieni suuri mies, Laura Marsin silmät, Liekehtivä torni), Estelle Parsons, Gene Hackman (Superman I ja II, The Birdcage, Armoton, Nopeat ja kuolleet, Kelmien kauhut,Kovaotteiset miehet , Michael J. Pollard

Suomitekstit on.

Rikollisen tie on kurja.

Vaikka elokuvalla Bonniesta ja Clydestä on ikää, se kulkee kuin liukasteella voideltu kaniini edelleen. Leffan iän voi päätellä pääosaparista; Faye Dunaway on vielä nuori ja norja neitokainen, Warren Beatty komea siloposki. Nuorimmat kysyvät tässä vaiheessa, että kuka Faye ja mikä hiton Warren, mutta eipä takerruta siihen.

Bonnien ja Clyden stoori on pitkälti totta. Varasteleva parivaljakko kuvataan elokuvassa maalaistollukkamaisena. Koulunpenkkiä ei ole jaksanut kuluttaa tarpeeksi kumpikaan. Clyde on pikkurikollinen, joka ylpeilee aseellaan Bonnielle. Bonnie on tarjoilija, joka haaveilee paremmasta elämästä.

Jännityksestä ja sen sellaisesta, you know. Clyde tietysti tahtoo näyttää tytölle, että hänen kanssaan voi päästä kurkottelemaan kuuta taivaalta. Siitä alkaa nuorten järjetön taival kohti väistämätöntä tuhoa. Vaikka balladin loppusoinnut olisivatkin tiedossa, leffaa seuraa mielenkiinnolla. Bonnien sisäinen runotyttö ja Clyden herrasmiesmäisyys ovat niitä tekijöitä, jotka tekevät parista kumman sympaattisen. Käsikirjoittaja on siis hallinnut hommansa.

Rikollisia on kuvattu fiktiossa monesti ennenkin. Sympatian herättely näitä hahmoja kohtaan tapahtuu ärsyttävän usein samoja kliseistä pehmeitä polkuja. Bonnien ja Clyden kohdalla on onneksi toisin. Butchin ja Kidin aurinkoinen auvo on parin ympärillä muuttunut himmeämmäksi, mutta kuumemmaksi. Auringonlaskun ratsastajat sopisi katsottavaksi oikeastaan Bonnien ja Clyden jälkeen, leffoissa on paljon samaa, mutta Bonnien ja Clyden elämä näyttäytyy Arthur Pennin käsissä rankempana ja raaempana.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 97 vrk 9 h 45 min
Myyjä edellyttää ostajalta vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 97 vrk 9 h 45 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.