Kuvaus

A. U. Pirkkala: TANDEM ISKEE SUONEEN. Päällys: Pekka Loiri. 1982 WSOY. 169-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tandem iskee suoneen (1982) -romaanissa Paljasvaaran elinkeinoasiamies ottaa koulupojat Esan ja Sepon palkkalistoille: he pääsevät malminetsintäapulaisiksi. Kallioita räjäytellään ja näytteitä kerätään ja pojat ovat yhtäkkiä keskelle tuisketta ja temmellystä. Mutta tapahtumien ylle kietoutuu kumma verkko. Kun löytyy sääriluita ja pääkallo, olisi suoranainen ihme elleivät poikien salapoliisivaistot jälleen heräisi. Onko Hulkko tosiaan malmiasiantuntija – vai roisto? Onko nykyinen nimismies Enzio Hurme vain virkaintoinen? Harrastaako entinen nimismies Hakopuro muutakin kuin onkimista? Mikä on Museoviraston rooli? Ja kunnanisien? Entä mitä tuumivatkaan Inkku ja Asta? Siinä päänvaivaa ystävillemme Esalle ja Sepolle, Poirotille ja Serlokille, joiden seikkailuista kerrotaan myös kirjassa Juttu on Tandem. Siitä kirjoittaa Lapset ja Yhteiskunta -lehdellä Kerttu Manninen: ”Soisipa nämä Poirotti ja Serlokki -viikarit toistekin tapaavansa, sillä aika monimutkainen juonikin toimi kelpo dekkarin tyyliin.”

A. U. Pirkkala on julkaissut teokset Tandem iskee suoneen (1982) ja Juttu on Tandem (1982).

A. U. Pirkkala on kirjailijanimi, jonka takana ovat Asko Martinheimo ja Uolevi Nojonen. Asko Martinheimo (oik. Asko Mattsson, 1934 Ulvila – 2002 Nokia) oli kansakoulun ja peruskoulun yläasteen opettaja. Hän toimi vapaana kirjailijana vuosina 1983–88. Uolevi Nojonen (oik. Ahti Uolevi Ylä-Nojonen, s. 1939 Virrat) on siviiliammatiltaan opettaja. Nykyisin hän asuu Tampereella ja on vapaa kirjailija.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 vrk 13 h 15 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 6 vrk 13 h 15 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.