Kuvaus

Charles A. Lindberghin Atlantin ylilento -muistolautanen. Posliinia 1920-luvulta. Melko harvinainen ilmailun historiaan liittyvä esine. Ei liiku Suomessa käytännössä ollenkaan. Maailmallakin harvakseen.

Tässä hienossa kunnossa.

Tekstit: Charles A. Lindeberg, New York May 20th Paris 21 Maj 1927.

Takana asianmukaiset valmistajan leimat ja merkinnät.

Tämä siis muistolautanen Lindberghin kuuluisasta maailmanhistorian ensimmäisestä välilaskuttomasta Atlantin ylilennosta ilmailun alkuajoilta kohta yli sadan vuoden takaa. Lindberghin yksimoottorinen Spirit of St. Louis -kone lensi 33,5 tunnissa New Yorkista Pariisiin ja maailma avartui.

Tapahtuman jälkeen Lindberghin kunniaksi järjestettiin paraati New Yorkissa, hän sai 25 000 dollarin palkinnon ja 1928 hänelle myönnettiin Kongressin kunniamerkki tapahtuneesta. Hänestä tuli kuuluisa ilmailun puolestapuhuja, joka istui erilaisissa johtokunnissa ja komiteoissa päättävillä paikoilla.

Tällainen lautanen siitä jäi muistoksi ihmisille, jotka sen hankkivat, ja nyt se kertoo tästä historiallisesta tapahtumasta.

Halkaisija noin 22 cm .

Kunto: Kaikin puolin ehjä ja hieno historiallinen esine. Kelpaa kokoelman helmeksi vaativampaankin makuun. Pinnoitteessa ikään kuin yksi oikein tarkkaan tiirattaessa nähtävä piste yhdessä kohdassa. Johtuu valmistustekniikasta. Itse lautanen on hyväkuntoinen ja moitteeton.

Pian satavuotias hieno keräilyesine, joka varmasti säilyttää kiinnostavuutensa.

Lisätietoja Lindbergistä ja hänen ylilennostaan: https://fi.wikipedia.org/wiki/Charles_Lindbergh

Postikulut ostajalle tai sitten nouto.

Matkahuollon huutopakettina 6,85 euroa tai sitten nuoto. Matkahuolto turvallisempi kuin Posti nykyään. Voin lähettää toki muillakin lähetystavoilla ostajan laskuun. Ostaja päättää lähtetyksen.

Hoidan oman osuuteni ehdottoman luotettavasti. Ks. tarvittaessa 900 positiivista palautettani, mutta postin toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa ettei tuote ole kuitenkaan uusi, vaan pian 100 vuotta vanha, joten ihan pientä kulumaa siinä voi olla, minkä hyväksyt huutaessasi. Olen yrittänyt listata tässä kaikki mahdolliset puutteet mahdollisimman täsmällisesti ja totuudenmukaisesti, mutta en minä tästä mitään löydä. Katso kuvat huolellisesti.

Katso muutkin kohteeni. Myynnissä muutakin klassikkotavaraa ja ilmailuun liittyvääkin.

Hakusanoja: Charles A. Lindbergh, Atlantin ylilento, Atlantti, Spirit of St. Louis, New York, Pariisi 1927, 1920-luku, 20-luku, ilmailu, lentäminen, lentokone, harvinainen, keräily, antiikki, muistolautanen, seinälautanen, lautanen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 59 vrk 19 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

120 € Sulkeutuu 59 vrk 19 h 9 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.