Kuvaus

Tammi 2004 Kovakansi

Uusi/lukematon kpl.

1.painos

Ateenasta Ateenaan - Nykyaikaiset olympialaiset kesäkisat

Karo Hämäläinen

Olympialaisten historiaan mahtuu enemmän draamaa kuin Shakespearen, Ibsenin ja Millerin tuotantoon yhteensä. Ateenasta Ateenaan - kesäolympialaiset kautta aikojen -kirjaan on koottu nykyaikaisten kesäolympialaisten draamallisia huippuhetkiä ja historian ironiaa.

Teos sopii niillekin, jotka saavat näppylöitä numeroista. Niiden sijaan kirja pullistelee urheiluknoppologiaa. Urheiluknoppologiksi ei päästä tietämällä, montako olympiakultaa Paavo Nurmi voitti (yhdeksän), koska tuo tieto kuuluu yleissivistykseen. Knoppologin alkeisoppimäärään sen sijaan kuuluu sen tietää, montako kertaa Nurmi nousi korkeimmalle korokkeelle. Ei kertaakaan, sillä palkintokoroke oli käytössä vasta Los Angelesin kisoissa 1932, joista Nurmi suljettiin pois ammattilaisuuden vuoksi, koska hän otti vastaan ruskeita kirjekuoria.

Ateenasta Ateenaan vie kesäolympialaisten näyttämöille ja niiden taakse. Hauskasti kirjoitetussa tietokirjassa kesäolympiahistoria käydään läpi kisa kisalta. Historiaa syventävät erikoisten olympiaurheilijoiden esittelyt, kronikat olympiakommelluksista sekä joukko outoja tilastoja. 

Hakusanoja: Urheilu historia olympialaiset kesä olympia

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
Sulkeutuu 101 vrk 15 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 101 vrk 15 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.