Kuvaus

Åsne Seierstad: Hundra och en dag: En reportageresa

  • Norstedts, 2003; inbunden bok med skyddsomslag, 348 sidor
  • Bokens rygg är sned, liten flottfläck på pärmen. Skyddspappret har några diskreta lagningar i kanterna.
  • PRIS: 1 euro + frakt 7 euro inom övriga Finland, utom till Åland (se nedan)  = 8 euro (OBS! Det finns plats för fler böcker av samma säljare i samma paket med samma gemensamma fraktkostnader)
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 6 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 14 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Åsne Seierstad rapporterar från kriget i Irak, våren 2003. Hon var en av de få journalister som stannade kvar i den belägrade huvudstaden ända fram till den föll. I Hundra och en dag berättar hon för första gången ingående om hur det var att bo och arbeta i Bagdad i väntan på kriget och under kriget.

Delvis bygger boken på de artiklar hon sände hem, men de återges här oförkortade och i sitt sammanhang. Åsne Seierstad har lagt till nytt material i och mellan artiklarna, och tecknar en bild av det skrämmande gapet mellan myndigheternas iskalla trots och segervisshet och invånarnas stigande skräck inför det ofrånkomliga slutet.

Sanningen om kriget i Irak finns inte. Eller rättare sagt, det finns millioner sanna berättelser, kanske lika många lögner. Min uppgift i krigets kaos var inte att döma, spå eller göra analyser. Min uppgift var att berätta, att se och att fråga. (Åsne Seierstad)

Åsne Seierstad är född 1970. Hon har examen i ryska och idéhistoria från Oslo universitet. 1993-96: korrespondent för norska tidningar i Ryssland. 1997: korrespondent för norska tidningar i Kina. 1998-99: reporter för norsk teve och radio under kriget i Kosovo. 2001: bevakade kriget i Afghanistan för ett antal större skandinaviska nyhetsmedia. 2002: I Bagdad från februari till slutet av april 2003, med dagliga rapporter till svensk, norsk och dansk television, såväl som till internationell press. Hennes första bok, Bokhandlaren i Kabul (2002) har översatts till många språk.

sökord: Irak Irak-kriget kriget i Irak 2003 belägringen av Bagdad amerikanska soldater USA brittiska soldater irakier krigets fasor krigsreportrar reseskildringar geografi historia Iraks historia krig människoöden bomber närhistoria Irakinsota 2003

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 81 vrk 22 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 81 vrk 22 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.