Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Arto Kotilainen: RAKKAIN JA SURKEIN YÖ: NOVELLEJA. Päällys: Jaakko Ollikainen. 1989 Otava. 182-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rakkain ja surkein yö (1988) on lahjakkaan nuoren kertojan ensimmäinen novellikokoelma – kolmetoista elämänmakuista, vivahteikasta kertomusta. Kotilainen kirjoittaa tuoreesti, omalla äänellään. Novellikokoelmassa kuuluu nuoren ihmisen ääni: elävästi hän kertoo nuorukaisiän sattumuksista ja ongelmista, uusista elämäntilanteista, mieleen jääneistä satuttavista lapsuudenmuistoista, heräävästä seksuaalisuudesta, halusta ja pelosta, harhailusta, rakastamisen vaikeudesta. Mukana on kuitenkin aina raikas huumori, olipa kyse sitten eroottisista epäonnen hetkistä tai hankaluuksista armeijan kuvioissa… Ja muutamissa novelleissa soi puhdas runo – vangitsevasti ja omaleimaisesti sekin.

"Nuoruus sinänsä on vihdoinkin löytänyt paikkansa kaunokirjallisuudessa; tähän saakka sen sijalla ovat olleet roolit ja asenteet." – Suomen Sosialidemokraatti

 

2. Arto Kotilainen: SULHASPOIKA. Päällys: Jaakko Ollikainen. 1989 Otava. 139-sivuinen sidottu kirja, lukematon, kansipaperissa pari repeämää, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sulhaspoika (1989) on Arto Kotilaisen kolmas romaani. Mikko on juuri valmistunut arkkitehdiksi. Kaiken pitäisi olla kunnossa, elämällä pitäisi viimein olla selkeä suunta. Mutta tylsää ja epävarmaa nuoruutta näyttääkin seuraavan tylsä ja varma aikuisuus. Työ ei olekaan sitä mistä hän oli opiskeluaikana haaveillut, seurustelu on menettänyt mielenkiintonsa, elämästä on hävinnyt maku. Aina ja kaikkialla Mikko tuntee olevansa syrjässä ja ulkopuolella, sulhaspoikana omassa elämässään – toisin kuin Mäki, hänen itseriittoinen, peloton ja aina optimistinen kaverinsa, jonka suurin ongelma on liian rikas tyttöystävä. Mutta tietääkö Mikko itsekään, mitä tahtoo tulevaisuudelta? Arto Kotilainen kuvaa osuvasti nuorenmiehen elämää, arjen tuskastuttavaa latteutta, haaveita jotka eivät toteutuneet, odotuksia jotka eivät täyttyneet. Teos sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon 1989.

Arto Kotilainen (s. 1964 Espoo) kirjoitti ylioppilaaksi Jyväskylässä 1983. Samana syksynä hän aloitti opiskelun Helsingin Teknillisessä Korkeakoulussa, mutta kirjoittamisen halu voitti. Syksystä 1986 hän opiskeli kauppatieteitä Tampereen yliopistossa. Arto Kotilainen on julkaissut romaanit Alastoman pojan ääriviivoja (1987) ja Ensimmäinen ero (1987), runokoelman Epätodellinen kahvitauko (1988), novellikokoelman Rakkain ja surkein yö (1988) ja romaanin Sulhaspoika (1989).



 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 vrk 10 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 6 vrk 10 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.