Kuvaus

Armi Kuusela-Hilario: Yli kaikkien rajojen

  • Nide, Hämeenlinna, 1954; kovakantinen, 266 sivua, kuvitettu
  • Kirjan selkmyksessä liimattuja ja tarramuovilla korjattuja repeämiä. Kirjan sidos on kuitenkin ehjä. Kannet peitetty marmorityylisellä tarramuovilla. Esilehdessä pieni mustepilkku, muuten sisältä siisti. Pysyy hyvin koossa korjauksista huolimatta.
  • HINTA: 2 euroa + toimituskulut 7 = 9 euroa (samaan pakettiin halutessa myös muita saman myyjän kirjoja toisista ilmoituksista yhteisillä toimituskuluilla)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Maailmanympärimatkalla Miss Universum 1952, suomalainen Armi Kuusela, sai tanssikavaljeerikseen nuoren hurmurin Virgilio Hilarion. Yhdysvalloissa opiskelleen nuorukaisen tanssitaito lumosi Armin, ja Gil kosi jo muutaman tapaamiskerran jälkeen. Armi nauroi ja vastasi haluavansa seitsemän vuoden miettimisajan. 

Virgilio oli jäänyt orvoksi kymmenvuotiaana ja perinyt omaisuuden. Hänellä oli diabetes, mutta sairaus ei ollut saanut Manilan playboyksi kutsuttua nuorta miestä kadottamaan aurinkoista luonnettaan. Armi tajusi Gilin olevan tosissaan, kun mies pujotti hänen sormeensa äitinsä vihkisormuksen. Sen viereen hän asetti helmillä ja punaisilla rubiineilla koristellun toisen sormuksen, perhekalleuden. 

Mutta maailmanympärimatkan seuraavat etapit, Hongkong ja Tokio, odottivat jo Armia. Tokion lentokentällä Armia odotti kuitenkin mieluinen yllätys: Gil oli tullut häntä vastaan ja vaati vastausta kosintaan. Rakkaus imaisi heidät kuin väkevä myrsky. Kulttuurin ja kielen raja-aidat menettivät merkityksensä. Häät vietettiin Tokiossa toukokuussa 1953. 

Astellessaan alttarille Armi oli tuntenut tulevan puolisonsa vain noin kuukauden ajan. Umpirakastuneena hän ei ajatellut, kuinka uhkarohkeaan yritykseen oli ryhtymässä. ”Meidän on rakkaus, joka ulottuu yli kaikkien rajojen”, Armi hehkutti. 

Armi Kuuselan avioliitto löi Suomessa kaikki ällikällä. Jotkut väittivät Armin pettäneen valkoisen rodun avioi-?tuessaan aasialaisen miehen kanssa. Lehdistölevitti juttuja Gilistänaistennaurattajana, joka tuhlasi surutta sukunsa omaisuutta. Todellisuudessa Gil elätti itsensä omalla työllään kiinteistötoimiston osakkaana. 

Avioitumisen jälkeen nuoripari asettui asumaan Gilin vanhaan kotitaloon Manilaan. Armi tunsi olonsa levolliseksi missihulinan jälkeen. Gilin lähdettyä aamuisin töihin Armi hoiti kotia ja puutarhaa, joogasi, ratsasti ja ui. Armi pyrähti muutaman vuoden välein Suomeen rinnallaan Gil, jonka yöntummissa silmissä viipyili hymy. Gil herätti kuitenkin yhä ristiriitaisia tunteita. Tampereella myytiin mustaa makkaraa Gil-makkaran nimellä. 

Perhe kasvoi tasaisesti. Ensin syntyi Arne, ja vuosina 1959–1963 peräti neljä nuorempaa lasta: Anna-Lisa, Jussi, Eva-Maria ja Mikko. Talvella 1969 Gil sai aivoveritulpan, joka halvaannutti kehon vasemman puolen. Gil kehotti vaimoaan perehtymään liikeasioihin kaiken varalta. Armista tuli liikenainen, ja hän toimi myös epävirallisena Suomen suurlähettilään viransijaisena, sittemmin Suomen kunniakonsulina. Kun Gil kuoli syyskuussa 1975, Armi otti johtoonsa perheen yritykset, mukaan lukien Gilarmi-hotellin.

Vuonna 1978 Armi meni uusiin naimisiin amerikkalaisen diplomaatin Albert Williamsin kanssa. Rakkaus musiikkiin, oopperaan ja liikuntaan ?yhdisti heidät. Vuonna 1989 Williamsit asettuivat Kalifornian San Diegoon, eliitin suosimalle asuinalueelle, jossa he asuvat edelleen.

hakusanat: Armi Kuusela missit elämänkerrat Armi Kuuselan rakkaustarina muistelmat Filippiniit kuuluisat suomalaiset rakkaus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 17 vrk 16 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 17 vrk 16 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.