Kuvaus

Ihmiskunta on aikojen alusta saakka määrittänyt itseään ja maailmaansa mittaamalla. Pituuksien, pinta-alojen, tilavuuksien, kulmien, painon, arvon ja ajan määrittäminen ja järjestäminen on ollut tarpeen niin maanmittauksessa, viljelemisessä, talonrakennuksessa, kaupankäynnissä, veronkannossa kuin tilastoinnissakin. Tieteenalana mittaaminen on raivannut tietä modernille yhteiskunnalle kassakoneineen, tietoliikennesatelliitteineen ja aivokuvantamislaitteineen.

Mittaamisen historia on ensimmäinen runsaasti kuvitettu yleiskuvaus mittaamisesta. Se esittelee mittayksiköiden ja mittalaitteiden perusideat ja näyttää, kuinka niitä sovelletaan fyysiseen maailmankaikkeuteen sekä ihmisen kehoon ja mieleen. Kiehtovaa historiaa ja huipputason tiedettä yhdistävä teos käsittelee kaikkea mitattavaa lämpötiloista, maanjäristyksistä ja radioaktiivisuudesta musiikkiin, vereen ja sosiaalisiin suhteisiin. Mittaamisen ohella teos kertaa samalla myös tieteellisen ajattelun kehittymisen historiaa laajasti antiikin ajoista nykypäivään. Kirja avaa uuden näkökulman ihmiskunnan historian ja nykypäivän tarkasteluun.

Jokainen tieteen merkityksestä kiinnostunut löytää helppolukuisia, perusteltuja, visuaalisia ja usein hauskoja vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät meidän itsemme, oman planeettamme ja koko maailmankaikkeuden mittaamiseen. Mittaamisen historia on korkeatasoinen ja sisällöltään mittava tietokirja, jollaista ei ole aiemmin ollut tarjolla suomenkielisenä.

Kuvan kirja. Sidottu / kovakantinen kansipapereilla.

KUNTO oikein hyvä  Ei omisteita tai muita merkintöjä.

TOIMITUS tapahtuu pakettikuljetuksena. (Paketeissa on seuranta. Tilaus suojataan asiallisesti.)

Kuuskulma on ainoastaan verkkokauppa. Tuotteissa ei ole noutovaihtoehtoa. (Luithan myös toimitusehdot ja -aikataulut.)

   (VK) tiede

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


13 €
Sulkeutuu 98 vrk 2 h 6 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

13 € Sulkeutuu 98 vrk 2 h 6 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.