Kuvaus

Simo Frangén – Pasi Heikura: AITO IDIOTIA: ALIVALTIOSIHTEERIN KAUNEIMMAT PALINDROMIRUNOT. 2002 Otava. 95-sivuinen sidottu kirja (17,5 x 16,5 cm), kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Aito idiotia: Alivaltiosihteerin kauneimmat palindromirunot (2002) on Simo Frangénin ja Pasi Heikuran toinen palindromirunokokoelma. Teos sisältää 70 palindromirunoa. Runot on ryhmitelty viiteen kokonaisuuteen, joiden nimet yhtä lukuun ottamatta eivät ole palindromeja: Väärentämätön laholatvaisuus, Oikea mottipäisyys, Ehta ääliöys, Alkuperäinen pösilöys, Aito idiotiA.


Punatukkaiselle tytölle

Nosta
kaunis naamasi.
Pisamaan
sinua katson.

Kiusattu

Älä ala
älä ala paha päivä
häviä paha puro
paha paksu tosi iso tuska
paha poru paha päivä
häviä paha pala
älä ala
älä.

Keinutuolissa

Eila tuumi:
"Esi-isäni, isäni
minä, mä, Leino.
Moni elämä
niminä siinä.
Siis,
ei muuta lie."

Palindromi on sana, virke, luku tai mikä tahansa merkkijono, jonka merkkien järjestys on etu- ja takaperin sama. Humoristit Simo Frangén ja Pasi Heikura ovat julkaisseet kaksi palindromirunokirjaa: Retki – Dikter (1991) ja Aito idiotiA (2002). Paitsi kirjojen nimet, ovat niiden julkaisuvuodetkin palindromeja. 
Palindromirunokokoelmassaan Takana kapakan akat (2002) Esa Hirvonen yhdistelee palindromirunoon muita mittoja, mm. haikua, tankaa ja loppusoinnullista runoutta. Sami Liuhdon palindromisessa runoteoksessa ilonirunonurinoli (2013) palindromisuus ulottuu myös teoksen muotoon, kuten tekstisivujen määrään (66) ja sisällysluetteloihin. Risto Rekolan Ikävää, väki? (2015) sisältää noin 9000 palindromia monilla eri kielillä aihepiirien mukaan lajiteltuina.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 17 h 41 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 20 vrk 17 h 41 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.