Kuvaus

Kunta- ja palvelurakenneuudistus on saattanut kuntakentän muutoksen tilaan. Muutos avaa mahdollisuuksia, mutta sisältää myös uhkia. Syntyykö uudistuksen kautta aikanaan elinvoimaisempi kuntajoukko, vai onko vaarana kadottaa kuntien olennaisia vahvuuksia?

Perinteisen kunnallisen itsehallintomme voima, läheisyysperiaate ja omavastuisuus eivät ole uudistuksen aikana nousseet riittävästi esille. Muutosten keskelläkin on tarpeen painottaa suunnanmäärityksiä. Näitä ovat erityisesti kansalaisläheisyys, demokratia ja subsidiariteetti eli läheisyysperiaate. Kirjassa esitellään näiden periaatteiden merkitystä ja peilataan niitä ajankohtaiseen eurooppalaiseen keskusteluun. Tällainen taustoitus antaa laajempaa perustaa omien konkreettisten reformiemme tekemiselle.

Kirjoittaja, Tampereen yliopiston kunnallisoikeuden professori Aimo Ryynänen on perehtynyt esiteltäviin kysymyksiin sekä tutkijana että luottamushenkilönä. Hän on osallistunut myös Euroopan neuvoston kuntia ja alueita edustavan toimielimen työhön.

Asiasanat: kunnallishallinto uudistukset kuntarakenne palvelurakenne kunnat itsehallinto

Pehmeäkantinen. TUP.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 12 h 30 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12,90 € Sulkeutuu 36 vrk 12 h 30 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.