Kuvaus

Bengt Ahlfors: Om jag var präst och andra historier

  • Schildts, 2011; häftad bok, 285 sidor
  • Använd bok i gott skick
  • PRIS: 4 euro + frakt 5 euro som brev inom Finland och till Åland = 9 euro
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 13 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Bengt Ahlfors är regissör, dramatiker och författare. I boken finns en mängd intressanta teaterminnen men också mycket annat, allt från tankar kring olika ämnen och till anekdoter. Vi får veta t.ex. om författarens förhållande till cykling, rökning och fula ord...

Bengt Ahlfors historier handlar om allt mellan himmel och jord. En del är korta, snärtiga och roliga. I dem berättar han kanske om att äta frukost i Moskva, vara naken i Los Angeles, om sitt förhållande till cykling, rökning, frivola fantasier ... I en del av de längre bjuder han in oss bakom kulisserna på teatern, och berättar om hur samarbetet kan gestalta sig mellan regissör och skådespelare. Ahlfors har bedrivit växelbruk mellan skrivande och teaterregi alltsedan 1960-talet och i boken finns en mängd intressanta teaterminnen.

Under hela sin karriär har Bengt Ahlfors också engagerat sig i många andra ämnen. Han argumenterar för ett rättvist, tolerant och mångkulturellt samhälle där det inte är förbjudet med vare sig humor eller förnuftiga tankar. I bokens avslutande text, Långbordet, tänker han sig ett långbord dukat ute en sommardag. Om bordet är hundra meter långt sitter du i ena ändan, i den andra en neanderthalare och alla kan utan svårighet prata med sin bordsgranne. Längre än så är inte människans historia på jorden. Så varför inte njuta av livet så länge festen varar?

Allt berodde på at Ungerns generalkonsul i Los Angeles spelade tennis med Finlands generalkonsul. Herrarna hette Andras Marton och Jörn Donner och båda var mina vänner, för Andras hade jag också ställt upp som officiellt vittne vid ett av hans bröllop. Det äktenskapet höll inte så länge, men bättre gick det för de av mina pjäser som han hade regisserat på olika håll i Ungern, de hade gått ritigt bra.... (ur kapitlet Naken i Los Angeles s. 23)

sökord memorer biografier historia personhistoria trivia humor kåserier anekdoter muistelmat huumori teaterhistoria teater skådespelare teatteri

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 91 vrk 20 h 56 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 91 vrk 20 h 56 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.