Kuvaus

Gaudemus 2014 Pehmeäkantinen

Uusi

Tuukka Tammi & Pauliina Raento (toim.)

Arkipuheen perusteella kaikkeen voi addiktoitua: ruokaan, harrastuksiin, työhön, seksiin, mediaan, läheisiin tai shoppailuun. Asiantuntijat kinastelevat siitä, mikä addiktioita aiheuttaa, kenelle ne syntyvät ja miten ne korjataan.

Addiktioista osa on laillisia ja sallittuja, osa laittomia, rangaistavia ja hoitoa vaativia. Niitä pidetään sekä terveinä, hyvinä ja oikeina että pahoina, sairaina ja väärinä. Ne vapauttavat ja tuottavat nautintoa mutta toisaalta vangitsevat ja aiheuttavat kärsimystä. Ne ovat myös merkittävä poliittinen, kansanterveydellinen ja juridinen ilmiö, sillä ne liittyvät lainsäädäntöön, yhteiskuntajärjestykseen, hyvinvointivaltion ihanteisiin, moraaliin sekä kansalaisten oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Usein addiktioista puhuttaessa huomio keskittyy yksilön ongelmien tarkasteluun. Ilmiön ymmärtäminen ja vastuullisten päätösten tekeminen kuitenkin edellyttää, että addiktion suhdetta länsimaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin punnitaan laajemmin.

Monitieteinen kirja tarjoaa pohdittavaa addiktion tutkijoille ja asian työssään kohtaaville hoitotyön kehittäjille, lainsäätäjille ja toimittajille.

Hakusanoja: Riipuvuus pelirippuvuus riippuvuudet

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 33 vrk 9 h 41 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

16 € Sulkeutuu 33 vrk 9 h 41 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.