Kuvaus

Abbé Prévost: Manon Lescaut

  • Sohlmans förlag, 1961; svensk översättning av Greta Åkerhjelm; inbunden bok, 270 sidor
  • skyddsomslag saknas. Slitage i ryggbandets kanter, annars i OK skick
  • PRIS: 1 euro + frakt 4 euro som brev inom Finland och Åland = 5 euro
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Manon Lescaut eller L'Histoire du chevalier des Grieux et de Manon Lescaut är titeln på en roman av den franske författaren Antoine François Prévost eller Abbé Prévost. Den publicerades 1731 som den sjunde och sista volymen i samlingen Mémoires et aventures d'un homme de qualité.

Romanen utspelar sig i Frankrike och Louisiana i början av 1700-talet och kretsar kring hjälten Chevalier des Grieux och hans älskade Manon Lescaut. Des Grieux kommer ifrån en nobel jordägarsläkt, men han mister sin möjlighet att ärva familjens förmögenhet när han rymmer med Manon. I Paris lever det unga kärleksparet lyckliga tillsammans, samtidigt som des Grieux anstränger sig för att tillfredsställa Manons krav på ett liv i överflöd och lyx. Vid ett flertal tillfällen förlorar des Grieuxs stora summor, vilket leder till att Manon lämnar honom för en rikare man då hon inte kan tänka sig att leva i armod.

Kärleksparet bosätter sig dock till slut i New Orleans, där avsaknaden av klasskillnader låter dem leva i idyllisk frid under en tid. När des Grieux berättar för guvernören att de inte är gifta, får guvernörens brorson upp ögonen för Manon och bestämmer sig för att vinna henne. I desperation utmanar des Grieux guvernörens brorson i en duell...

Historien om des Grieux och Manon har inspirerat till ett antal baletter och operor.

sökord: klassiker Frankrike 1700-talet samhällsklasser förbjuden kärlek lyx emigration till Amerika äktenskap

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 12 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 20 vrk 12 h 24 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.