Kuvaus

Krasnojarsk 2019

Vuoden 2019 talviuniversiadit järjestetään Krasnojarskissa Venäjällä 2.-12.3.2019. Kisoissa kilpaillaan 11 urheilumuodossa.

Winter Universiade 2019: n virallinen maskotti on U-Laika – Laikan rotuinen siberilainen koira; uskollisuuden, ystävällisyyden, ilon ja jännitteisen energian symboli. Laika on ystävä, joka on aina valmis auttamaan kovia aikoja ja tukea pyrkimyksissään mihin tahansa, jopa kaikkein yrittävään päämäärään.

Ensimmäiset talviuniversiadit järjestettiin Torinossa vuonna 1960. Suomalaisurheilijat ovat voittaneet talviuniversiadeista tähän mennessä 54 mitalia (7 kultaa, 18 hopeaa, 29 pronssia). Suomi on ainoana pohjoismaana isännöinyt talviuniversiadeja kertaalleen, kun vuonna 1970 järjestettiin Polaruniversiadeiksi kutsuttu tapahtuma keskuspaikkanaan Rovaniemi.

Talviniversiadeissa kilpaillaan vakituisesti seuraavissa lajeissa: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, curling, jääkiekko, kaukalopikaluistelu (short track) ja taitoluistelu (sis. muodostelmaluistelu). Useimmiten ohjelmassa nähtyjä valinnaisia lajeja ovat freestyle, mäkihyppy, yhdistetty ja pikaluistelu.

 

Krasnoyarskin universiadeihin voivat osallistua 1.1.1994-31.12.2001 syntyneet korkeakoulussa (yliopisto tai ammattikorkeakoulu) opiskelevat tai aikaisintaan 1.1.2017 korkeakoulusta valmistuneet urheilijat. Myös avoimessa yliopistossa tai -ammattikorkeakoulussa opiskelevilla urheilijoilla on mahdollisuus osallistua universiadeihin määrätyin edellytyksin.

Kisoihin odotetaan noin kolmea tuhatta osallistujaa yli 50 maasta. Kaikki kilpailupaikat sijaitsevat enintään 20 kilometrin etäisyydellä kisakylästä, osa sen välittömässä läheisyydessä.

Suomen kisajoukkue matkustaa Krasnoyarskiin näillä näkymin reittilennoilla Moskovan kautta. Matkustusaika HKI-Krasnoyarsk-HKI on valittavista lennoista riippuen 8-10 tuntia/ suunta ja aikaero +5 tuntia. 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 3 vrk 3 h 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 3 vrk 3 h 42 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.